Автор
Woman.bg

Рецептата на Холи Бери – кафе срещу целулит

Целулитът е проблем, който вълнува както обикновените хора, така и знаменитостите.

Но за красавиците от Холивуд е особено важно да изглеждат добре, тъй като телата им печелят милиони...

Днес ще ви представим рецептата на Холи Бери – суперзвездата, известна от „X-Man”, “Парола риба-меч“, „Жената-котка“ и много други. Тя ще ви разкаже как можете да се отървете от целулита с помощта на кафето.



Рецептата на Холи Бери – кафе срещу целулита

Рецептата на Холи Бери е много проста. Актрисата ви съветва да си сварите хубаво кафе, да се насладите на напитката и да си оставите използваната утайка – от филтъра на кефeварката или от цедката на джезвето. Събирайте утайката в отделен съд с капак през цялата седмица. В почивните дни, когато решите да пристъпите към антицелулитните процедури, добавете в масата една чаена лъжица зехтин и мед и разбъркайте. Еликсирът е готов!

А процедурата се провежда по следния начин – първо кожата в проблемните зони се напарва с вана или с горещ компрес. После получената смес се нанася на нужните места и се прави активен масаж. След масажа трябва да увиете кожата с пластмасово фолио и да почивате легнали около половин час. После маската може да се измие.

Защо кафето помага срещу целулит? Специалистите, проучили този метод, отбелязват, че кофеинът стимулира обмена на веществата в тъканите, а скраб-ефектът прави кожата по-стегната, нежна и гладка. Затова наистина е възможно да се отървете от целулита с кафе.