Рецепта за вкусни коледни сладки

23 декември 2016 | 16:50
видяна 4124
коментари 1

Въпреки че много обичаме шоколадовите Дядо Коледовци и сутринта на 25-ти декември с най-голямо удоволствие изяждаме един на фона на някой коледен филм, сме твърдо убедени, че няма по-хубав десерт за празника от домашно направените сладки.

Те несъмнено са вкусно гастрономическо изкушение, с което да поглезите себес си и близките си в деня на Коледа. Нашият екип все още не се е заел с направата на коледните сладки, тъй като сме отделили сутринта на 24-и за целта, ако и вие още не сте, ето една рецепта за направата на наистина вкусни лакомства за празника.

Необходими продукти

100 г неосолено масло, държано на стайна температура

100 г пудра захар

1 яйце

1 ч.л. екстракт от ванилия

275 г брашно

За украсата:

400 г пудра захар

3-4 с.л. вода

3-4 капки сладкарска боя 

Начин на приготвяне

* Загрейте фурната до 190 градуса и покрийте дъното на тавата, в която ще печете сладките, с готварска хартия.

* Разбийте маслото и захарта в купа до получаването на лека и пухкава консистенция.

* В друга купа разбъркайте яйцето и ванилията, докато добре се комбинират.

* Смесете съдържанието на двете купи и постепенно прибавете брашното. Бъркайте, докато сместа придобие консистенцията на тесто.

* Върху леко набрашнена повърхност разстелете тестото. Гледайте то да не е по-дебело от един сантиметър.

* Използвайки формички за печене или чаша, оформете фигурки и внимателно ги сложете върху хартията за печене в тавата. За да получите сладки във формата на звездичка, направете полукръгове в горната част на кръгчето с помощта на сламка.

* Печете бисквитите за 8-10 минути или докато получите блед златисто-кафяв цвят. Когато са готови, ги оставете да изстинат за 5 минути, след което се вземете с украсяването им.

* Смесете съставките за глазурата и ги нанесете върху сладките с помощта на специален шприц за рисуване или с нож.

* Необходимо е известно време, за да се втвърди захарта. След това бисквитите са готови за консумация.
 

Коментари

1 Kaley
  09 март 2017 | 16:20 отговор
 

Well maicmadaa nuts, how about that.

 

Добави Коментар

Най-четени