Необходими продукти:
4 средно големи тиквички
2 яйца
1/2 ч.ч. овесено брашно
1/2 ч.ч. настърган пармезан
черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и ги настържете. Оставете ги в цедка да се изцедят за около 20 минути, като не пропускайте да ги осолите, защото солта извлича водата от тях.
След това ги притеснете хубаво с кухненска хартия, за да отцедите напълно водата.
Смесете тиквичките с брашното, яйцата и пармезана. Разбъркайте добре съставките и прибавете към тях сол и пипер на вкус. Изсипете сместа в намазнена тавичка и хубаво я разпределете по дъното на целия съд с помощта на шпатула.
Печете блата около 20 минути в силно загрята фурна на 220 градуса, като когато е готов, трябва да придобие златист цвят. След като това стане го извадете от фурната и го гарнирайте с избраните от вас съставки - доматен сос, моцарела и кашкавал например. Печете още 10 минути на 200 градуса, докато млечните продукти не са разтопят.
Приятно похапване, дами, и не забравяйте, че всяка закуска е по-вкусна с чай от Ahmad Tea. Затова ви предлагаме да комбинирате пицата с черен чай „Ърл Грей", представляващ фина смесица от ориенталски чайове, наситена с аромат на бергамот.