Необходими продукти за сместа:

250 гр. захар

200 гр. мед

лимони

платнени ръкавици/памучни носни кърпи

И сега да пристъпим към приготвянето ѝ:

Захарта се загрява в съд, докато не потъмнее. Към сместа се добавят 200 грама мед и 2 супени лъжици сок от цеден лимон.

Махнете сместа от котлона и разбъркайте докато не се получи жълто-златист цвят, с плътност на смола.

Нанесете топлата смес върху чиста кожа, в посока обратната на растежа на космите. С помощта на платнените ръкавици или памучните носни кърпи и бързо движение, отстранете лентата по посока на растежа на космите.

След края на процедурата остатъците се отстраняват много лесно с помощта на топла вода.

Обезкосмяването със захар се препоръчва за чувствителна кожа, защото тези натурални вещества не предизвикват раздразнение на кожата. Бъдете внимателни, за да не се изгорите. Ще ви е нужно търпение, докато не овладеете движенията. Ще ставате все по-добри с всеки следващ път.

Трябва да изчакате 24 часа, преди да изложите тялото си на слънце или да посетите солариум. Постарайте се да не мокрите обезкосмените зони поне 12 часа.

И няколко съвета за супер красиви крака:

Ексфолирайте първо

Преди да направите кола маска е важно да почистите и премахнете мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата. Изтъркайте ги с бързи и ритмични кръгови движения на гъбата за баня или употребявайте ексфолиращо средство за измиване на кожата. Така кожата ще придобие здравословен блясък и гладкост, които са много сексапилни с лек загар.

Изберете правилната част от деня

Малко известно е, че извършването на процедурата за премахване на окосмяването в различни част от деня дава различни резултати. Изберете момент, в който не бързате за някаква работа, защото независимо дали използвате кола маска или самобръсначка, ще ви е необходимо повече време. Не трябва да е рано сутринта, защото през нощта кожата се подува и няма да можете да премахнете космите колкото се може по-близо до корените им.