Автор
Woman.bg

Ретроградният Меркурий обърква и подрежда живота ни

Ретрограден Меркурий до 25/10

Меркурий обръща своя ход назад, за да ни напомни, колко важно е да възстановим вътрешното общуване, да чуем онова, което наистина чувстваме и мислим. Всеки път, когато тази планета тръгне назад, в живота навън настъпва малък хаос, недоразумения и грешно интерпретирани послания. За всеки разбира се, ще бъде различно. Много зависи от нашето вътрешно състояние, от нашите нагласи и очаквания. Ако се опитаме да сменим фокуса, през който гледаме себе си и света, докато Меркурий е ретрограден, можем да научим много съществени неща за себе си. Понякога, наистина настъпва объркване в ежедневния ни живот, но този външен хаос е отражение на това, което се случва в нас самите. Но не искаме или не можем да го признаем, тогава обвиняваме света навън. Опитваме се да проведем разговор, но вместо разбиране ние срещаме опозиция. Това ни гневи или демотивира, хвърляме обвинения срещу „опонента“, но истинската причина за гнева извира от нас. Ретроградният Меркурий ни помага да избистрим собствените си мисли, идеи или концепции, за да можем да ги предадем разбираемо за околните. Ако някой не прозира, какво сме имали предвид, означава, че ние самите не сме сигурни какво искаме да изразим.

Закъсняваме, изпускаме полети, объркваме разписания. Нищо чудно. Меркурий няма нищо общо с това. По-скоро отразява всичко онова, за което все не намираме време и място. За всичко онова, за което не намираме време да помислим. Ако самолетът ни е закъснял, може би имаме някаква несъзнателна съпротива да бъдем на определеното място, в посоченото време. Вероятно не сме сигурни в онова, което очакваме, че ще получим от планираното пътуване. Сякаш Меркурий ни дава възможност да поразмислим, докато сме в очакване, вместо да виним авиокомпанията или климатът. Нито вятърът, дъждът или мъглата престават да съществуват, когато Меркурий обърне своя ход напред. Просто тогава, не сме достатъчно чувствителни да обърнем внимание на техния символичен код.

Сега общуването с другите не е толкова важно, колкото да намерим връзка със самите себе си. По този начин можем да пречистим, рафинираме и избистрим собствените си идеи и концепции. Объркването в комуникацията, в предаването на информация, независимо дали по поща, Интернет, телефон или директен контакт е да ни провокира да не слушаме и да не търсим толкова съветите на околните, а да чуем вътрешния си глас.

Ако сме решили да купуваме техника, ретроградният Меркурий не ни забранява, но може би иска да ни подскаже, че точно в този момент реагираме спонтанно и се хвърляме в разход, който е излишен или безполезен. Периодът е много полезен да приключваме с дълго отлагани разговори, ревизии, ремонти.


Периодът е неблагоприятен:

за подписване на договори и споразумения;
за преговори;
за подаване на документи;
за подписване на бракове;
за краткосрочни пътувания;
за изпити;
за закупуване или ремонт на техника;
изобщо за общуване и създаване на нови контакти;
за пускане на писма и мейли;
да сменяте работата си;
за домашни ремонти.

Периодът е благоприятен:

да завършите нещо, което от дълго време отлагате;
да си направите ревизия на финансите;
да решите стар конфликт или вражда;
да почистите дома си и да изхвърлите ненужните вещи;
да прецените талантите и ресурсите си и след като Меркурий стане директен, да потърсите нови професионални хоризонти;
да смените диетата си.

Материалът е предоставен от: