Автор
Woman.bg

РЕСКЮ повлиява страха и тревожността при децата в училище

За много деца есента е сезонът на първите дни в детската ясла или градина, а за други е първа емоция в училище. Всеки родител малко или много изпитва притеснение относно адаптацията на детето към новите условия и изисквания. Децата са изключително чувствителни и винаги усещат вълнението на родителите, което от своя страна ги стресира и прави невъзможен плавния преход към новия начин на живот.

Неутешимият плач, симулирането на болка в корема, придружена понякога дори с повръщане, повишаване на температурата без данни за конкретна инфекция, кошмари по време насън – следобяд или през нощта – всичко това са малка част от многообразните прояви на стреса, който преживява малкото дете. Адаптацията се затруднява, стресът понижава активността на имунната система, детето боледува все по-често и все по-дълго продължава лечението му.

Родителите биха спестили тези неприятни преживявания както на детето, така и на себе си, ако използват като средство за преодоляване на негативните емоции, тревожността и притесненията серията продукти РЕСКЮ на английската компания Nelsons самостоятелно или в съчетание с конкретни моно-есенции на д-р Бах.

Ако училището плаши или причинява тревожност на малкия ви ученик, то решението е универсалната комбинация от цветни есенции РЕСКЮ на д-р Бах. Продуктите от серията благоприятно повлияват неочакваните и спешни пристъпи на уплаха, страх и паника при децата вкъщи, в детската градина или в училище. Препоръчват се преди посещение на лекар или зъболекар, детска ясла или градина, при смяна на училището или града, при стрес от пътуване със самолет, при уплаха от животни и звуци и други състояния на страх. Бързо и ефективно помагат за възвръщане на вътрешното спокойствие при малки и големи. Могат да се приемат във всички форми (капки, спрей, пастили) неограничено в рамките на деня, през 15 минути до ефект. Подходящи са за всички възрасти, независимо от първоначалната нагласа, без опасност от предозиране и не водят до привикване.

С продуктите от серията ще се справите резултатно с кризисни житейски ситуации - различни видове страх, тревожност, панически атаки, пристъпи на ярост и гняв, загуба на близки, неразбирателства. Всички тези дисбаланси могат да бъдат елиминирани чрез капките РЕСКЮ. Те са класическа форма, която е изключително подходяща както за постигане на бърз ефект, така и за продължителност на действието. Директният прием на капки осигурява ефект в рамките на 5-15 минути, който се изчерпва за около час-два. Ако се приемат в чаша вода, действието им продължава около 4 часа, но първоначалното усещане на успокоение настъпва след 20-30 минути. Две впръсквания на РЕСКЮ спрей директно под езика елиминират тревожността и страха преди плашещо събитие, като гарантират бърз ефект (до 10 минути), който се изчерпва за час-два.

Приятният плодов вкус на пастилите ги прави особено желани от малките. Предлагат се с вкус на касис. Един пастил е достатъчен, за да се справи с вътрешното напрежение при децата, чиято поява е причинило очакване на нещо вълнуващо или плашещо (първи учебен ден, тържество, рецитал, концерт, контролна работа, тест, изпит). Препоръчително е да не се сдъвква, а да се изчака да се разтопи след поставяне в устата. Действието настъпва до 20-тата минута.

Оригиналните продукти от серията РЕСКЮ на д-р Бах са в отличителен жълт цвят и носят логото на фирмата производител Nelsons.

Ще ги намерите в аптеките. За повече информация посетете: www.rescue.bg