Автор
Woman.bg

Рекордни 150 000 лв. набрани в Благотворителния търг на звездите

На 25 ноември в хотел Хилтън се проведе "Благотворителен търг на звездите", в който изявени бизнес лидери наддаваха за времето на известни и вдъхновяващи личности – звезди от киното и музикалната сцена, предприемачи и спортни шампиони. Всички те ще отделят два часа, които да прекарат с екипа на компанията, наддала най-много за тях.

Нетрадиционното събитие се организира за четвърта поредна година от Фондация „Заедно в час“ и Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), а водещи бяха Зуека и Рачков. Тази година бяха събрани 150 000 лв., които ще подпомогнат работата на неправителствената организация, чиято мисия е да улесни достъпа до качествено образование за всяко дете в България.

„Днешната вечер далеч не е просто една забавна възможност да се запознаете с невероятни личности и да си извоювате възможността да прекарате повече време с тях. Това е събиране на единомишленици, които разбират колко важно е да действаме целенасочено и уверено за промяната на бъдещето на българските деца, като привличаме и подкрепяме млади лидери с нашия опит, отдаденост и ресурс.“ Това заяви изпълнителният директор на „Заедно в час“ Евгения Пеева при откриването на благотворителния търг.

Ираван Хира, председател на БФБЛ, сподели: „Благодарим на включилите се в нестандартната инициатива членове и съмишленици на Българския форум на бизнес лидерите, с които споделяме една обща визия – да направим България желано място за инвестиции, работа и живот. Радвам се, че каузата за равен достъп до образование ни събра отново, което е показателно за изключително отговорното отношение на бизнеса към бъдещето на нацията.”

Сред известните личности, които взеха участие в търга, бяха Поли Генова, Саня Жекова, Ненчо Балабанов, Остава, Белослава, Хилда Казасян, Боян Петров, основателите на Телерик Васил Терзиев и Светозар Георгиев и на Drag - Драгомир Кузов и др. Част от тях лично мотивираха гостите да наддават. Най-оспорван бе търгът за Ненчо Балабанов, който бе продаден за 33 000 лв., както и за Боян Петров (15 000 лв.) и Саня Жекова (14 000 лв.).

Звездите ще мотивират екипите на Палас, АстраЗенека, Дънди Прешъс Металс Челопеч, Куестърс, Пенков, Марков и партньори, Джей Пойнт, Бритиш Американ Табако, Кока Кола България.

Успехът на събитието стана възможен благодарение на съпричастността на членовете на Българския форум на бизнес лидерите и съмишленици на „Заедно в час“, които активно участваха в наддаването. Спонсори на благотворителния търг бяха Астра Зенека България, минерални води Банкя, винарска изба Тохун, Кинстелар България, София Еърпорт център, Creative Solutions, Спешъл Ивент Груп и Джей Пойнт.

Ето и какво сподели с читателите на Woman.bg една от присъстващите знаменитости - Поли Генова:

Каква е рецептата за успех?

Силна вяра, дозирано самочувствие и много работа.

Вдъхновение намирам в...

Децата и природата. Това са двете неща, които винаги могат да ме накарат да се усмихна, да се успокоя, да забравя всичко останало.

Защо решихте да се включите в благотворителния търг, организиран от Българския форум на бизнес лидерите и Фондация "Заедно в час"?

Когато става въпрос за образованието на децата ни, трябва да помагаме и да се интересуваме. За мое голямо удоволствие участвам за втора поредна година в търга, но за първи път имам възможността лично да присъствам. Надявам се, че ще бъде много забавно и че ще съберем средства за тази прекрасна кауза, осигуряваща достъп до образование на децата ни.