Днешната ни героиня е изключително интересен човек – съвременната американска журналистка Регина Брет.

Това име е познато на много хора, които се интересуват от личностно развитие, успех в живота и самореализация.

Регина Брет е нееднократно номинирана за най-престижната американска „Пулицър“, лауреат е Националната награда Headliner и е носител на медал „Гавел“ на Американската асоциация на юристите. Регина е вписана в Журналистическата зала на славата и е получила признанието на редица познавачи и критици.

Брет е изключително популярна. Пишат й стотици фенове от Ирландия, Индия, Китай, Бразилия, Австралия, Русия и изобщо от цял свят. Но най-забавното е, че повечето й почитатели не са чели статиите й. Регина е станала известна случайно!

Четете още: Как Мариса Майер управлява Yahoo

Регина Брет и прочутите й уроци

Нощта преди 45-ия си рожден ден журналистката не могла да заспи. Главата й била пълна с идеи, които направо си просели да бъдат записани. Две от лелите на Регина не доживели до 45 години и починали от рак на гърдата. Самата Брет открила, че има рак на гърдата, когато била на 41. Затова онази нощ тя с благодарност си мислела, че възможността да живее и да остарее е истински подарък от съдбата.

Неспособна да заспи, тя записала 45 житейски урока, които научила за 45-те си години живот. Публикувала тези кратки съвети и те неочаквано станали популярни. В тях има нещо, което те грабва и те кара да ги четеш отново и отново.

Но световната слава дошла по-късно. Журналистката споделя, че някой от читателите й вероятно по погрешка разпратил нейните уроци на свои познати по електронната поща, като ги съпроводил с вметката „Написано от Регина Брет, 90-годишна, от Кливланд, Охайо. Тя е извела тези уроци преди 45 години, когато станала на 45“.

Сега Регина е на 56. Написала е няколко книги, води свои колонки в популярни вестници, често бива канена в радиопредавания. Надвила е рака и репортажите й за медицинските процедури, усещанията и надеждите й са я направили любимка на милиони жени.

Наскоро беше направено специално проучване на записите от Google, при което са открити 427 000 записи за 90-годишната Регина Брет. „Когато видят снимката ми, много хора ми правят комплимент за това колко добре изглеждам на 90 години!“, споделя журналистката.

Пет години след написването на „уроците“ Регина Брет празнувала 50-ия си рожден ден и добавила към списъка още 5 урока. Ние ще цитираме само три от уроците й:

1. Животът е несправедлив, но все пак хубав.

15. Всичко може да се промени, само докато мигнеш. Но не се притеснявай – Господ не мига.

40. Ако струпаме на куп всичките си проблеми и ги сравним с чуждите, бързо ще си вземем обратно нашите си.

45. Животът може да не е украсен с панделка, но все пак е подарък.