С наближаването на пролетта, усмивките разцъфват върху лицата ни и всички ние ставаме по-красиви, искрящи и жизнерадостни. Сезонът на възраждащата се природа обаче носи със себе си и усещането за умора след тежката и дълга студена зима. Много от нас започваме да се чувстваме отпаднали, концентрацията ни е понижена, а настроението често пъти - потиснато. За радост съществуват някои хитринки, с помощта на които лесно можем да се преборим с ниския тонус и да се почувстваме на крилете на щастието.

Топла вана с есенция от билки

Топла вана с есенция от салвия, лавандула или лайка действа изключително ободряващо. Достатъчно е да смесите някои от билковите екстракти с шепа морска сол във ваната и да се насладите на отпускащото й и освежаващо въздействие.

Утринна гимнастика

Сутрин независимо, че обикновено нямате време, направете най-лесните упражнения: бавни кръгове със ставите на краката, ръцете, след това развъртете кръста и главата. Сами ще се удивите колко добре ще се почувствате след това.

Зареждащ душ след сън

Не прескачайте утринния душ. Водата оказва изключително благотворен и енергизиращ ефект върху нашия организъм. Сутрешната кратка баня подпомага доброто кръвообръщение, съживява кожата и ободрява.

Секс

Редовният секс ни прави по-свежи и енергични. Той повишава настроението и реално ни подмладява с цели 10 години. До такъв извод са стигнали шотландски учени, чиято препоръка няма как да не отбележим. Доказани са още цял куп благотворни въздействия на секса върху човешкия организъм. Интимните ласки повишават имунитета, регулират кръвното налягане, предпазват от главоболие, засилват циркулацията на кръвта и ни избавят от излишните калории.

Рибено масло

За засилване на организма може да вземате рибено масло във вид на желатинови капсули или по една лъжица на ден в течен вид. Рибеното масло е най-добрият стимулатор на имунната система. От него организмът има нужда особено сега, както и от витамин D.

Зелена салата, банани и сурови ядки

Свежата зелена салата възвръща силите при пролетна умора. Прибавете към нея свеж магданоз и копър, пресен лук, маслини и зехтин, поръсете с орехи и ще се почувствате като новородени. Враг на пролетната умора са още и бананите и ядките. Според специалистите магнезият в бананите и чудодейните свойства на суровите ядки, имат изключително ефективно въздействие срещу пролетната умора, зареждайки ни със сили, тонус и енергия през целия ден.

Движение, движение и пак движение

За да поддържате добър тонус, ходете по-често пеша. Вместо асансьора, изберете стълбите. Отидете на разходка в парка, сред природата, спортувайте. И никога не забравяйте старата истина, че животът е движение, а движението - живот.