Автор
Woman.bg

Red Bull CANVAS COOLER за втори път у нас по време на КАПАНА ФЕСТ в Пловдив

Проектът Red Bull Curates CANVAS COOLER , стартирал преди години в Бристол, ще се проведе за втори път у нас. Домакин ще е културната ни столица Пловдив, а художниците ще творят по време на КАПАНА ФЕСТ, който се провежда за първи път. Визуалните артисти ще имат възможността свободно да изразят себе си и изкуството си върху много-измерното пространство на малките бели хладилници.

На 30-ти май (събота) от 16:00 часа за откриване на уличната изложба организаторите на Капана Фест са подготвили уникален по рода си Оpen-Аir Street Jam, със съдействието на WAM и едни от най-любимите за пловдивската сцена диджеи Стефан Колев SKILL и Васил DaBreakOff.

До 1-ви юни „куулърите“ ще бъдат изложени на ул. „Христо Гюкмеджиев“ 10, а след това могат да бъдат видяни вкупом до 7-ми юни, в бар „Мармалад“ на ул. „Братя Пулиеви“, също в Пловдив. Целта на проекта е да даде крила на художници и визуални артисти, които използват различни техники и стил на рисуване. Хладилниците ще бъдат инсталирани в културни обекти из цялата страна. Гласуването за проект ще бъде чрез споделяне във Фейсбук, най-късно до 30-ти юни.

Артистът с най-харесвания хладилник, ще спечели уникално преживяване в света на Red Bull през септември.

Куратор на Red Bull CANVAS COOLER е Димитър Механджийски STERN от Пловдив, част от Pyrotechnix Crew, който през 2014г. участва като визуален артист и създаде куулъра "Птица с ледено сърце". 10-те поканени артисти са от цялата страна и имат своя собствен, уникален стил.

Ето и кои са те:

Зина Неделчева Zinaarts- Пловдив, графични илюстрации
Нели Друмева ,Nelly- Русе, илюстрация
Бельо Хаджиев -Пловдив, живопис
Стоян Стойнов Enjoy The Colors - Пловдив, дизайн с графити техники
Росен Цветков BOOM ART -Пловдив, графичен дизайн, живопис.
Веселка Атанасова - Силистра, графичен дизайн, витражна стилизация
Solar- Шумен, графити
Николай Петков WEARE Creative Group Варна, илюстрация
Деляна Димитрова - Пловдив, колаж, живопис
Милица Стефанова -Пловдив,графика

Facebook event page: https://www.facebook.com/events/833727973349146/

Снимки от света: https://www.redbullcontentpool.com/content/international/search?s=Canvas+cooler