Автор
Woman.bg

Реалността за Ариана Гранде след атентата в Манчестър

След съкрушителния атентат в Манчестър, 23-годишната певица Ариана Гранде прекрати турнето си Dangerous Woman и се прибра обратно в Америка.

Късно снощи тя кацна с частния си самолет в Бока Ратон, Флорида. На летището я очакваше приятелят й - рапарът Мак Милър.

По време на концертите от турнето си, Ариана бе придружавана и от майка си Джоан, която успяла да помогне на някои от феновете на дъщеря си, като ги взела със себе си в бекстейджа. Джоан все още седяла на мястото си на първия ред в залата, когато избухнала експлозията.

Самата Ариана не е коментирала терористичната атака, но нейният барабанист Арън Спиърс разкри, че "болезненият спомен ще бъде с нас завинаги".



Четете още: Българка се спаси по чудо от атентата в Манчестър!

Според близки до певицата, тя е предложила да поеме разноските по погребението на 22-те жертви на атентата. Сред тях има пет 14 годишни момичета и едно 8 годишно дете.

Анализаторите във Великобритания вече изразиха и мнение защо концертът е бил избран за мишена на терористите. Според версията на Корана, която почита Ислямска държава, почти всичко в западния начин на живот е забранено и съответно всеки, който го практикува трябва да бъде наказан със смърт. Самочувствието, което Ариана излъчва, нейните предизвикателни тоалети на сцената, както и музиката, която изпълнява са въплъщение на греховния начин на живот. Музиката е забранена на младежите, които изповядват този прочит на свещената книга, като дори телефоните им се проверяват и ако бъде намерено забранено съдържание на тях, те биват наказани с жесток побой с пръчки. Преди време медиите съобщиха и за сирийско момче, което било хвърлено в затвора, защото носело тениска на Metallica.



Четете още: Трагедията в Манчестър: Една атака срещу невинността

Вече стана ясна и самоличността на атентатора-камикадзе. Той е на 22 години, казва се Салман Абеди и само няколко дни преди нападението се е върнал от обучение в Либия.



По-голямата част от почитателите на Ариана Гранде са жени, заради посланието, което тя им отправя, въпреки крехката си възраст. "Изморих се да живя в свят, в който се отнасят жените като миналото, настоящето или бъдещето на някой мъж, тоест като вещ, която може да бъде притежавана. Аз не принадлежа на никого, освен на себе си, вие също. - написа тя преди две години в отворено писмо до феновете си.

Не знаем каква ще бъде реалността от тук нататък за младата певица, но сме сигурни, че тя никога повече няма да бъде същата. В Манчестър се срещнаха два тотално различни свята - единият на невинността, желанието за започването на нов самостоятелен живот, а другият на смъртта, агресията и нечуваната жестокост.