Автор
Woman.bg

Разтърсваща история: Бездомник грее хляба си на пара от пицария!

Покъртителна история във Фейсбук набира скорост като лавина. Разказът е на Кристиян Калчев, който става свидетел на изумителна гледка – бездомник, който грее хляба си на вентилацията на пицария, пише trafficnews.info. Ето какво споделя Кристиян в социалната мрежа:

Минавайки покрай централен софийски ресторант-пицария, виждам просяк с торбичка. Колкото повече приближавам толкова по-ясна ми става картинката. Първо си помислих, че се топли на вентилацията, която издухва топъл въздух и пара. И това си го мислех, докато не ми се наложи да мина на метър от просяка. Тогава картинката ме шокира… Човекът беше извадил от близкия контейнер стар хляб и стоеше до вентилацията , не за да се топли, а да напоява с парата хляба, който беше изсъхнал. Попитах го „Какво правиш тук , чичо ?“ , а той ми отговаря: „Нищо лошо няма да направя. Само да си стопля хляба и да ми мирише хубаво. Може ли да остана?“ Казах му, че не съм собственик, но ако зависи от мен- няма никакъв проблем. Попитах го дали иска да му купя нещо за вечеря, а отговорът му ме остави с буца в гърлото : “ Как така ще ми купуваш нещо , господине? Аз не съм направил нищо за теб. А който не работи- не трябва да яде!“….

И така , скъпи приятели… Изводът, който сам направих за себе си ,е че просяците в нашата мила Родина са хора с повече морал от много други , които претендират за това.

Снимката и разказът на Кристиян събра над 18 000 харесвания и повече от 4000 споделяния в социалните мрежи.

Странно как има достатъчно блага за всяко живо същество на планетата ни… Въпросът е, че на някои алчността и липсата на човечност са им в повече, а на други не им достига насъщният. Истина е ,че тези хора се притесняват дори някой да им подаде храна. Толкова са много и стават все повече. Борба за оцеляване. Колко струва да бъдеш просто човек?

„В света има повече глад за любов и признателност, отколкото за храна.“ - Майка Тереза