И до ден днешен италианската грация София Лорен е символ на красотата, изяществото и сексапила. Но с много труд тя красноречиво доказа на света, че е много повече от едно красиво лице - талантлива и всепризната актриса, любяща съпруга и майка и далновидна личност. Несъмнено има какво да се научи от житейската философия на тази прелестна жена, затова вижте няколко мъдри нейни мисли:

"На мнение съм, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните."

"Красотата не е физическа. Тя е израз на твоята вътрешна хармония."

"Трудно ще станете неотразими, ако сте лениви и не вярвате в достойнствата си. Жена, постоянно мислеща за своите недостатъци, оставя и околните да повярват в тях. И обратното –жена, която е твърдо убедена в своята красота, ще успее да убеди в нея и всички останали."

"Двете големи предимства, които получих при разждането си са – мъдростта и бедността."

"Мъж, в който са въплътени всички най-добри качества, е същинско наказание..."

"За да бъдеш секс символ – трябва да си родена като такъв. Никога не се превръщаш в такъв. Ако го имаш заложено в себе си, ще го имаш дори когато станеш на 100 години."

"Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви."

"Красотата е в душата на човека. Мъжът може да срещне и най-голямата хубавица на света и пак нищо да не му трепне. А другата – с дългия нос и голямата уста – да го заплени завинаги."

"Сексапилът е 50% това, което притежаваш и 50% това, което си мислят хората, че притежаваш."

"Красотата ви отличава от тълпата, интелектът и остроумието създават репутация, но обаянието ви прави неотразими."

"Жената, която не обича недостатъците на своя мъж, не обича и него самия."