За никого не е тайна, че в през последните няколко години статистиките сочат, че все по-малко жени носят подходящ размер сутиен.

Много жени се ръководят от спомените в младежките си години и не отчитат факта, че с времето фигурата им се е променила, включително формата и размера на бюста.

Четете още: Истината за гърдите - отпускане и стрии

Много е важно да разберете как „работи“ съотношението между параметрите на гръдната обиколка и обема на чашката.


Съществува много лесен метод, чрез който ще можете за откриете вашия размер сутиен с истинска прецизност. Нещо повече – това е методът, препоръчван от екипа на Victoria`s Secret.

За целта ще ви е нужен шивашки метър, за да определите своите мерки, както и разликата между тях и размера на чашката. Ако нямате шивашки метър, го заменете с дълга лента, въже или дори връзка от обувка. Вземете и ножица, за да срежете връвта на определеното по мерките ви място.

Четете още: Дай стария си сутиен за реЦИЦлиране

Определете размера обиколката - поставете шивашкия метър на нивото на обиколката на сутиена – долната част, там където свършват чашките. Обвийте с шивашкия метър тялото си. Закръглете размера до най-близкото четно число. Това е размерът ви за сутиен!

Определете мерките на бюста – с помощта отново на шивашкия метър и измерете бюста си на нивото на зърната. Метърът отново трябва да е леко отпуснат, но не и хлабав. Закръглете до най-близкото цяло число. Това са мерките на бюста Ви.
Изчислете размера на чашката с тази проста сметка - извадете от сумата на обиколката сумата на параметрите за бюста.


Каква е разликата и как тя ще ви оринетира за размера на чашката? Вижте долу:

0 – АА е Вашият размер
1 – А е Вашият размер
2 – Б е Вашият размер
3 – C е Вашият размер
4 – D е Вашият размер
5 – DD е Вашият размер

Сега можете да сте сигурни, че размерът на сутиена ви е подходящ!