Автор
Woman.bg

Разликата между истинското надебеляване и нормалните колебания в теглото

Със сигурност сте забелязали, че често се случва теглото ви да варира, особено ако сте от вманиачените по кантара дами.

Днес ще ви разкажем повече затова на какво биха могли да се дължат тези колебания в показанията и как да ги контролирате.

Вариациите в измерването на кантара се влияят от много неща: от нивото на хидратация на организма ви, от това дали тренирате, от режима ви на използване на тоалетната и разбира се от това, което сте яли през деня.

Например, ако сте се изпотили значително във фитнес залата и не сте доставили на организма си достатъчн вода, лесно можете да свалите значително количество грамове по време на тренировката си, само и единствено от водата в тялото си. Обратното, ако имате запек или просто не сте ходили до тоалетна, то това със сигурност ще повлияе на показанията на кантара в във възходяща насока.

Четете още: Спортувай сега, за да не дебелееш после

Освен това имайте предвид, че качването на килограми не винаги е лош признак. Ако пиете доста вода, това със сигурност ще окаже влияние на теглото ви. Дори тренировките могат да сложат значително количество грамове отгоре към общата картинка, в зависимост от това какви упражнения сте правили и колко течности сте приели по време на тренировката си.

Ако обичате да се мерите всеки ден, за да следите прогреса си, нашият съвет е да го правите по едно и също време в денонощието, за предпочитане сутрин, след като сте ходили до тоалетната. Разбира се, ние бихме ви препоръчали по-скоро да се мерите веднъж седмично, за да направите по-добра съпоставка в показаният и за да не се тормозите излишно с пресмятането на грамове и калории.

Четете още: Топ 5 на храните, от които огладняваме