Автор
Woman.bg

Разкрасителни трикове, които всяка заета жена трябва да знае

Нека бъдем реалисти - времето за разкрасяване и грижа за вида никога не е достатъчно, особено когато прекарваме почти целия си ден в офиса или в движение.

Въпреки че сме заети и уморени, последната дейност, от която трябва да пестим време, са миговете, посветени на красотата ни. Всяка дама може да изглежда безупречно, полагайки минимални усилия, но в правилната посока. Споделяме ви 6 разкрасителни трика, които ще ви помогнат да изглеждате чудесно и в най-натоварения си ден.

1. Ексфолирайте добре кожата си, преди да се гримирате

Много е важно преди да нанесете фон дьо тен върху кожата си, да я почиствате добре и да използвате подходящ за лицето си крем. Не е тайна, че гримовете имат неблагоприятно въздействие върху кожата ни и затова е добре да полагаме допълнителни грижи за нея. Измивайте лицето си с гъба и използвайте ексфолиант поне веднъж седмично, за да поддържате кожата си. След като подсушите лицето си, нанасяйте масло (кокосово, арганово, бадемово или каквото пожелаете), което да придаде блясък и свеж вид.

2. Използвайте крем със слънцезащитен фактор

Много от нас забравят или пренебрегват предпазването от слънчевите лъчи, но то е крайно необходимо за безупречната кожа. Слънцето състарява кожата и може да нанесе множество вреди върху лицето ни и затова е важно да използваме слънцезащитни кремове, които имат хидратиращо действие. Безценна грижа за красотата ни, която не отнема време, но ни помага изключително много.

3. Сухият шампоан и сешоарът също са сред верните ви съмишленици



Благодарение на нечистия въздух, цигарите и напрежението, косата ни се омазнява все по-бързо, заради което е добре винаги да имаме сух шампоан, който може да направи чудеса в рамките на две минути - нито повече, нито по-малко. Ако косата ви е омазнена в корените, а сте я измили вчера или онзи ден, просто я напръскайте със сух шампоан. Той буквално ще ви спаси, а с помощта на сешоара ще можете да си направите и хубава прическа.

4. Използвайте бързо съхнещи лакове

Ако правите маникюра си сами, ви съветваме да използвате бързо съхнещи лакове. Инвестирайте в подходяща пила, инструмент за премахване на кожички, заздравител и лак, който да изсъхва за няколко секунди. С него маникюрът няма да ви отнема повече от 15-20 минути. И рискът от разваляне е много по-малък.



Четете още: Да подготвим кожата на лицето за лятото