След близо 4-годишно отсъствие енигматичният британски продуцент и диджей Quantic се завръща в България. Това ще се случи на 21 май, когато той и бандата му ще разтърсят популярен столичен клуб.

Гостуването на британеца е част от музикалната платформата на Ballantine’s – My Beat. На събитието ще видим разнородната палитра от талантливи музиканти, които ще свирят на живо. Заедно с това Quantic ще представи новия си албум, носещ символичното заглавие Magnetica. Песните умело вплитат фолк, реге, соул, фънк и дъб елементи.

Това е петнадесетият поред студиен албум на британеца. В творчеството си досега той е показал страхотно съчетание на културното многообразие и влияния на Бразилия, Ямайка, Етиопия, Ангола, които пропиват всеки трак.

В новия проект на Quantic отново ще открием многопластово моделиране на звука. В него взимат участие Pongolove oт Buraka Som Sistema с емблематичното за албума парче Duvidó, етиопецът Dereb the Ambasador с Arada и неповторимата Alice Russell с You will return, както и вокалистите Lara Renno (Бразилия), Nidia Gongora (Колумбия) и Thalma De Freitas (Бразилия).

Китарист, акордеонист, студио инженер, музикален селектор, режисьор и автор на редица ремикси Quantic – енигматичният и безкрайно талантлив Will Holland, ще покори и българската публика. Това ще се случи с помощта на притегателната сила на музикалния заряд, който носи не само той, но и всички артисти, пристигащи за специалното участие на 21 май.