Мишел Обама и Барак Обама

Първата среща на двамата е през далечната 1989 година и се състояла в ходене на кино, едва ли ще ви учудим, ако поясним, че филмът, който са гледали е бил политическа драма.

След филма двамата си разделили сладолед и сладка целувка на път за вкъщи.



Кейт Мидълтън и принц Уилям

Двамата се запознават в университета "Св. Андрю" през 2001 година. Двамата са близки познати в продължение на две години, когато през 2003 принцът кани Катрин на среща, но тя не минава без някоя друга забавна издънка.

Кейт решава да се пошегува и прави реверанс, но се подхлъзва и пада, бутайки престолонаследника, който разлива питието си върху себе си.

Въпреки гафа двамата са категорични, че са имали прекрасна първа среща.

Дженифър Анистън и Брад Пит

Двамата излизат на среща на сляпо, уредена от агентите им. Дженифър не разказва подробности за самата вечер, но разкрива, че Брад е бил истински кавалер - подарил ѝ е цветя и е отварял вратите.

Явно срещата е била наистина прекрасна, защото още на следващия ден двамата заживяват заедно.

Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас

Актьорите се срещат за първи път на филмов фестивал през 1998 година, на който се представя лентата "Маската на Зоро", в която главната женска роля е поверена на Катрин Зита-Джоунс. Изглежда Майкъл Дъглас е бил доста впечатлен от изпълнението на актрисата, защото след края на прожектирането на филма отива при Катрин и ѝ казва: "Искам да съм баща на децата ти". Катрин от своя страна не е приятно впечатлена от откровението на звездата и му отговаря доста хапливо, заявявайки: "Чувала съм доста неща за теб. Хубаво е да знам, че всичко е истина. Лека нощ."

Въпреки динамичната размяна на реплики само година по-късно двамата започват да се срещат, а през 2000 година минават под венчилото.

Салма Хайек и Франсоа Хенри Пино

Актрисата и настоящият ѝ съпруг имат доста интересна първа среща. Салма разкрива, че всъщност тя въобще не е знаела, че отива на първа среща, а си е мислила, че е гост на събитие, на което ще присъстват още стотици хора.

"Първата ни среща започна зле. Самата аз всъщност въобще не знаех, че това е среща. Приятели ме бяха накарали да мисля, че отивам на светско събитие, защото са знаели, че няма да се съглася да отида на уредена среща. Когато разбрах каква е ситуацията, бях бясна, а той не разбираше какво се случва, защото си мислеше, че аз знам, че сме на среща. Нещата започнаха много зле, но както виждате, финалът е щастлив."

Даян Крюгер и Джошуа Джаксън

Двамата са една от най-хармоничните съвременни двойки, но истината е, че началото на отношенията им далеч не е било обещаващо.

"Имах планове за вечеря, затова не приех да вечерям с него, а само да излезем да пийнем нещо набързо. Седяхме на бара и допивахме питиетата си, вече беше девет и аз възнамерявах да си тръгвам, когато той ме попита, дали съм готова, защото имаме резервация за вечеря. Почувствах се ужасно, той изглеждаше толкова въодушевен, че просто нямаше как да му откажа. Отидохме в едно изключително романтично ресторантче, което ме накара да се почувствам още по-неловко. Мястото беше пълно с цветя, които отключиха алергията ми. Не можех да кажа нищо, чувствах се ужасно зле, очите ми постоянно сълзяха и аз се си мислех, че той ще прояви разбиране и ще отложи срещата. Той не само, че не го направи, но не престана да говори за себе си в рамките на час и половина. После разбрах, че го е направил, защото е бил притеснен.

След края на срещата той ме откара до хотела ми с неговата кола, която беше истинска таратайки, вратата беше изядена от кучето му, а вътре миришеше ужасно. И след всичко това той тръгна да ме целува, а аз се замислих, дали да не го зашлевя. Беше ужасно, аз буквално избягах, мислейки си как това момче никога повече няма да ме потърси, но на следващия ден той ми прати цветя, което беше сладко."

Хайди Клум и Сийл

Двамата вече не са заедно, но със сигурност причината не е липса на химия по между им, защото е видно, че страстта между двамата е налице още от началото на отношенията им, за което свидетелства и признанието на Хайди за това как е протекла първата им среща.

"Бяхме на вечеря на едно много приятно място. Беше хубава вечер, но не мога да ви кажа какво точно правихме, защото беше много палаво, а вие и без това не бихте го понесли. Само ще кажа, че беше прекрасна първа среща."

Кейти Холмс и Том Круз

Първата среща на Кейти и Том е представлявала вечеря със суши в частния самолет на актьора.

"Знаех, че искам да се оженя за Кейт още в първия момент, в който я зърнах. Още след първата ни среща бях вече сигурен. В един момент си мислех, че тя ще ми предложи брак първа и я прекъснах като смених темата. Исках аз да ѝ предложа, разкрива Круз.

За жалост приказката между тях не завършва със заживели щастливо.