Съвсем наскоро сте станали майка или пък след броени дни е терминът ви, със сигурност ви вълнува въпросът какво можете да направите, за да подпомогнете организма си във възстановяването след 9-те месеца на бременността и раждането.

За да почувствате в най-скоро време прилив на сили, е желателно да се придържате към няколко прости съвета.

Почивайте си достатъчно

На пръв поглед този съвет ви се струва истинско издевателство, тъй като малкото бебе изисква постоянни грижи. Какъв ти отдих тогава! Да, разбира се, че е така. Не го отричаме. Но ви припомняме, че трябва да се опитвате да използвате всеки момент, в който детето спи, за да събирате сили и вие.

Имайте предвид, че с всяка изминала седмица детето ще спи все по-малко и ще изисква още по-голямо внимание. Затова спете сега и оставете миенето на чиниите, чистенето на пода и други домакински задължения на своите помощници у дома - щастливите татко, баба, дядо и т.н.

Стремете се да бъдете отпочинала и заредена с положителни емоции, препоръчват специалистите.

Хранете се пълноценно

Раждането представлява процес, който изисква изразходване на огромно количество енергия. Тялото ви буквално ще е източещо. Затова през първите дни след раждането е препоръчително да наблегнете на балансираното хранене. Яжте плодове, зеленчуци, млечни храни и каши. Стремете се да избягвате алергенните храни, тъй като кърмите.

Вижте останалите полезни съвета ето ТУК!