Рецептите за печени плодове не са най-честият избор за десерт, но това е доста незаслужено.

Само си представете сладкия карамелов дъх и аромата на прасковата в едно! М-м-м-м!

Необходими продукти за 4 порции

4 пресни праскови или 8 половинки от компот
4 с. л. счукани орехи
4 пълнозърнести бисквити
1 с. л. мед
2 зелени смокини от сладко
1 с. л. меко масло
2 с. л. портокалов ликьор или коняк
8 коктейлни череши

Начин на приготвяне

1.Прасковите се разделят на две и костилката се отстранява.

2.Смесват се орехите, натрошените бисквити, медът, нарязаните смокини, маслото и ликьорът. Прасковите се напълват с получената смес. Върху всяка се поставя по 1 коктейлна череша. Запичат се за 15 мин. във фурна, загрята до 200° С.

Източник: menumag.bg