Лека и безумно вкусна идея за вашата вечеря директно от Прованс...

Съставки

6 домата
1 с.л. масло
2 филии бял хляб
1 стрък розмарин
2 стръка мащерка
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 глава лук
сол и черен пипер
1 с.л. кажунска подправка

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина и маслото. Овкусете със сол и пипер. Когато лукът омекне, добавете и ситно нарязаните зелени подправки. След това и кубчетата хляб. Щом хлябът попие мазнината, сместа е готова.

Разрежете доматите на половинки. На всяка половинка отрежете съвсем тънко долната част, за да стои изправени. Не махайте нищо от вътрешността на домата, а направо сложете от сместа. Запечете доматите във фурна, загрята на 220 градуса за около десетина минути.