Този 5-звезден хотел Viceroy Bali е разположен на хълм в град Убуд и се отличава с луксозните си вили със самостоятелен басейн и изглед към река Петану.

Основният му инфинити басейн има открит изглед към джунглата. Намира се само на 5 минути с кола от центъра на град Убуд.

Гледката, която се открива от долината на река Петану към вилите на хотел Viceroy Bali, е наистина смайваща. Не само терасите, но и част от самите вили сякаш се реят във въздуха, победили гравитацията.

Просторните вили са оборудвани с плоскоекранен телевизор, със зарядно устройство за iPod и с машина за еспресо кафе Illy. Самостоятелната мраморна баня разполага с вана.

Четете още: 4 места, които да посетите в Индия

Когато собствениците на хотела съставяли архитектурния бриф, те изрично искали хотелът им да бъде уникален, да няма друг като него никъде по света. И архитектите определено са се справили със задачата.

Viceroy Bali е на 1 час с кола от международното летище Нгура Рай. Освен това гостите могат да се възползват от 12-минутно пътуване с хеликоптер от частната хеликоптерна площадка на хотела.

В зашеметяващия като архитектура и интериор спа комплекс The Lembah Spa се предлага огромно разнообразие от балийски, явански, хавайски, японски и европейски терапии, а използването на оборудването – парни бани, сауни, джакузи с 68 водни струи и прочие, е напълно безплатно за гостите на хотела.

Четете още: Сините градове - Шефшауен

Кухнята също носи белега на перфекционизъм, характерен за целия курорт. American Express и списание Tatler обявиха ресторанта на Viceroy Bali за най-добрия в Индонезия (според някои кулинарни критици той е №1 в цяла Югоизточна Азия), а авторитетното американско списание Wine Spectator отличи избата му с престижната награда Award of Excellence.