Плътен, прав, на една страниа, асиметричен, небрежен или перфектно стилизиран - всяка жена има право на фантастична прическа с бретон според формата на нейното лице.

Формата на лицето, както и неговите черти (нос, очи, брадичка, вежди) са от най-голямо значение при избора на бретон.

* актрисата Руни Мара с къс бретон

Ако сте си наумили цялостна промяна и бързо преобразяване на вашето лице, то бретонът е доста ефикасен и успешен вариант, на който може да заложите. Бретон, който стои чудесно на ваша приятелка може при вас да не изглежда толкова добре и обратно.

Стилната прическа с красива коса е способна да направи чудеса, без значение от възрастта на една жена.

Трябва да знаете, че бретонът изисква редовна поддържка.

Ето няколко съвета как да съчетаете бретона с формата на лицето си за оптимален резултат:

За дами с квадратно лице

При квадратното лице целта на бретона е да неутрализира острите ъгли и да омекоти чертите на лицето. Пробвайте с бретон, който стеснява челото (например бретон на една страна) или бретон, стигащ точно под веждите, който постепенно става по-дълъг в страните, създавайки усещане за мекота.

Поддържайте бретона си достатъчно тънък, за да позволява на част от челото да се показва под него. Това ще придаде красиво движение на бретона и ще поддържа мекия вид на лицето ви.

За дами със сърцевидно лице

Дълъг, асиметричен бретон е много подходящ за жените със сърцевидно лицет. Когато челото ви е по-широко от линията на челюстта, целта на бретона трябва да е да балансира долната половина на лицето. Този тип прическа отвлича вниманието от брадичката и го насочва към очите.

* Мирослава Дума

* Рийз Уидърспуун

За дами с триъгълно лице

За тези дами се препоръчва бретон, който става по-дълъг с достигането на външната страна на лицето. Нека той да е „малко рядък и текстуриран, за да прикрие тясното чело. Не залагайте на дебели и прави бретони, защото те още повече акцентират върху челюстта.

* Тейлър Суифт, Лиа Мишел;

За дами с овално лице

Дамите с овално лице са късметлийки, защото имат много възможности за красиви прически с бретон. Овалните лица предлагат най-много гъвкавост, когато става въпрос за бретоните, заради пропорциите на формата. От прави бретони до асиметрични и всичко между тях – експериментирайте смело!

Четете още: Голямата 7-ица във вредните съставки

ВИДЕО: