Факт - целулитът е по-често срещан при жени с констипация? Първото нещо, което трябва да направите, ако страдате от подобно неразположение, е да се погрижите за дебелото си черво и премахване на токсините чрез детокс режим.

Забавеното кръвообращение и неефикасното елиминиране на токсините, които се складират между клетките е друг фактор, който допринася за образуването на целулит. Затова, освен качествен детокс с богати на вода и фибри сурови плодове и зеленчуци, е необходимо редовно да се прилага сухо четкане на кожата - припомнете си статията Skin Dry Brushing? О, и още как!

За да се радвате на още по-мека и гладка кожа, ви съветваме редовно да се правите кафено или захарно-ванилово ексфолиране на тялото.

За скраба с кафе сме писали неведнъж - Трябва да го пробвате: Кафе срещу целулит, но ето как можете да си приготвите скраб с аромат на ванилия: смесете 1 ½ ч.ч. захар, пълна лъжица с мед, ½ ч.ч. зехтин и лъжичка ванилов екстракт; първо е препоръчително да намокрите тялото с топла вода за около 5-10 минути, след това обтрийте внимателно кожата с пастата. Изплакнете обилно с топла вода и измийте кожата допълнително с душ гел, за да отстраните всякакви ненужни остатъци от продукта.

Една от храните, която е доказала своите антицелулитни качества е грейпфрута. Яжте го самостоятелно на закуска или под формата на фреш.

Сауната е препоръчителна по време на усилената борба с целулита. Кожата е най-големият орган в тялото ни и чрез потта се изхвърлят токсините от него. .

Не на последно място е важно редовното спортуване. Упражнявайте се поне 2-3 пъти седмично – разходки, бягане, вдигане на тежести, танци, йога, стречинг и т.н.

Източник: desilifestyle.net