Диета с кленов сироп - запазената марка диета за отслабване на Бионсе. Тя е идеална, както за намаляване на телесното тегло, така и за прочистване на организма.

С помощта на кленовия сироп може да изчистите тялото си от токсини, да стабилизирате имунната си система и да повдигнете жизнения тонус. С оригиналния канадски кленов сироп може да преборите алергиите, главоболието , хроничната умора, артрит и др.

При този няколкодневен режим можете да отслабнете с 5 килограма само за 10 дни, заради активното намаляване на мастните натрупвания и ефикасното елиминиране на токсините от тялото. Диетата с кленов сироп може да се прилага три до четири пъти годишно.

Режимът изисква да се заменят основните хранения със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок, червен пипер и вода.

За да приготвите тази напитка са ви необходими следните продукти:

3 литра изворна вода
1 чаша прясно изцеден лимонов сок
1 чаена чаша оригинален канадски кленов сироп
1 чаена лъжичка лют пипер

Изсипете съставките в купа или друг подходящ съд и разбъркайте добре. Пийте по 8-12 чаши от сместа на всеки ден. Когато почувствате глад или слабост изпивайте по една чаша.

С тази напитка ще снабдите организма си с необходимите му за правилно функциониране витамини и минерали. ;

Отсъствието на протеини по време на диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсини от организма.

Запомнете, че по време на диетата с кленов сироп не трябва да консумирате никаква друга храна. Ако почувствате необходимост можете допълнително да пиете ментов чай или вода.

Когато завършите диетата обърнете внимание на захранването през следващите 3 дни. Преминаването към нормално хранене трябва да става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна. Имайте предвид, че приемането на големи количества храна може само да влоши състоянието на храносмилателната система!!!

Малко повече за кленовия сироп:

Кленовият сироп е подсладител, който се получава от сока на захарния клен.. Може да се използва и за приготвянето на редица ястия. Истинският кленов сироп притежава лек вкус на дърво. Има сведения, че кленовият сок е използван по същия начин от индианците още преди откриването на Америка от Колумб. През ХVІІІ в. производството на кленова захар намалява, тъй като тогава започва масовото отглеждане на тръстика, чиято захар се произвежда по-лесно и е по-евтина. Захарният клен расте само в Северна Америка. Произвежданият в Канада кленов сироп има уникални свойства - вместо вредна захароза, той съдържа изработена от дървото сладка глюкоза и голямо количество полезни микроелементи. 80% от кленовия сироп в света е произведен в канадската провинция Квебек.

Кленовият сок се събира през ранната пролет - от края на февруари до края на април. Смята се, че най-сладкият сок се получава през март, когато напъпват дърветата и денем температурата е над нулата, а нощем под нея. В ствола на дървото се пробиват отверстия с диаметър 1.5 см и дълбочина 5 см, в които се вкарват тръбички, по които сокът изтича в специални съдове. Сокът се сгъстява чрез изпаряване, в резултат на което се получава кленовият сироп. Не се добавя захар.