Всички обичаме да ходим на сватби, но Джен Гланц ги обожава толкова много, че е решила да изкарва прехраната си като се превърне в професионална шаферка на хонорар.

Идеята хрумва на 26-годишната Джен след като влиза в ролята на шаферка на сватбите на всичките си приятелки. Оказало се, че тя е толкова добра в това, че решила да предложи услугите си на непознати.

Срещу съответната такса, блондинката обещава да накара гостите на сватбата да танцуват и дори да напише речите, които са необходими за деня. Освен това Джен помага и с носенето на шлейфа на булката, ако се налага.

Четете още: Сватба с камила, магаре или слон

"Винаги съм обожавала сватбите и съм искала да бъда част от тях." - споделя г-ца Гланц. "Любимата ми част е, когато булката се отправя към олтара. Това е моментът, който е предхождан от година на планиране, репетиции, моминско парти ...".

"Смятам, че има нещо много специално в момента, в който двама човека си обещават един на друг да прекарат живота си заедно - обожавам да бъда свидетел на това" - допълва Джен.

Освен всичко останало блондинката смята, че посещаването на много на брой сватби ще и помогне в откриването на нейната половинка.

"Винаги се опитвам да хвана букета. Доста съм срамежлива с мъжете и никога не ми се е случвало да бъда сгодена или нещо подобно. Майка ми казва, че сватбите са най-подходящото място, за да открие достоен ерген за себе си и много се вълнува".

Четете още: Никога не сте виждали такава булчинска рокля!

След като Джен пуснала обявата за услугите си за пръв път в Интернет, пощенската й кутия се препълнила. Американката получила запитвания от Англия, Израел, Турция, Виетнам и Австрия.

Сигурно се питате какви причини биха имали бъдещите булки, за да имат нужда да се възползват от услугите на професионална шаферка?

"Някои казваха, че приятелите им не са много добри в планирането на големия ден, други ми споделиха, че близките им са твърде далеч и няма да успеят да присъстват на сватбата, трети просто нямат приятели." - разяснява Джен.

Бихте ли наели професионална шаферка за сватбата си?