Сътрудниците на компанията CareerBuilder JobSearch са провели изследване с цел да установят кои професии стават причина за напълняване.

Лидери са професиите учител и инженер. Точно обратното според изследването въздействат професиите на хората, които работят в производствата на различни заводи.

Анкетирани били 3700 души, от които 55% с наднормено тегло. От тях повече от 40% смятат, че са повишили теглото си не защото се хранят по-обилно, а благодарение на професията си, налагаща им един или друг стереотип на движение или липса на такова.

С риск от затлъстяване се оказват следните професии: помощник-директор (69%), инженер (56%), учител (51%), юрист (48%).

От анкетираните 16% са заявили, че са отслабнали благодарение на работата си.

Четете още: Пазете се от емоционалното преяждане

Според отговорите на хората повече от 50% смятат, че причината за напълняването им е в това, че работят седнали, 35% посочват стреса като виновник за наднорменото си тегло. Само около 26 % считат, че нередовното и неправилно хранене е довело до напълняване. За 17% причината е посещение на вечерни партита, а за 9% - недостигът на време за редовни приеми на храна.

Малък процент хора твърдят, че влиянието на колеги и приятели с лоши хранителни навици е причина да повишат килограмите си.

Четете още: Фърги изглежда страхотно в тесни дънки!