Автор
Woman.bg

Продават парче торта от сватбата на Кейт и Уилям

Парче от сватбената торта на принц Уилям и съпругата му Кейт ще бъде продадено на търг на 9 април в Лондон, съобщи британската аукционна къща Мелърс енд Кърк.

Организаторите на търга съобщиха, че началната цена на парчето от кралската плодова торта се очаква да бъде между 60 и 180 евро. "Нашето кралско семейство е уважавано в цял свят. Така че ще бъде интересно да видим от къде ще дойдат наддаванията", заяви Найджъл Кърк, директор на аукционната къща.

Четете още: Ретро сватба - разкош от миналото

Парчето, увито в пергаментова хартия, се предлага заедно с официалната си кутия. "Парчето от тортата е увито и херметически затворено в оригиналната си кутия. Не мирише на мухъл, но не бих препоръчал на купувача да го яде. Не бихме искали да се натрови", предупреди Найджъл Кърк.

Четете още: 12 страхотни сватбени торти

До момента парчето принадлежеше на Ейдриън Ричардсън, бивш служител на компанията Crown Speciality Packaging, която произвела малката кутия.

Плодовата торта беше поръчана на известната сладкарка Фиона Каирнс. Кейт Мидълтън поиска тя да бъде украсена с 16 цветя, символ на щастието (розата), нежността (лилията), брака (бръшлян).

Тортата, която се превърна в истинско произведение на изкуството, беше изложена за известно време в Картинната галерия на Бъкингамския дворец редом до Рембранд, Пусен и Рубенс.