За тази толкова популярна, макар и малко странна маска за коса, се нуждаете от витамини A, D, E, които са от основно значение за всяка бляскава, здрава, ослепително красива коса. НО еликсирът, на който трябва да благодарите за поразителния ефект на маската се нарича Тривитаминол.

Чудодейното „лекарство" намалява косопада, стимулира растежа, придава блясък на косъма и подхранва в дълбочина. Може да го намерите във всяка ветеринарна аптека.

Правилно прочетохте, във ветеринарната аптека, но това ни най-малко не трябва да ви притеснява. Неговото предназначение е за бърз и здрав растеж на животинска козина, но също така с него спокойно може да се третира и човешката коса.

И така:

Смесете 2 с.л.тривитаминол, 1 яйце, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, 1 с.л. бадемово масло и 1 с.л. мед.

Нанесете в корените и каквото остане по дължината на косата. Останете така, без да покривате косата, поне 1 час. Отмийте с хладка вода. Внимавайте, защото маските с мед често се отмиват доста трудно. Убедете се, че напълно сте отстранили остатъците от маската от корените. Иначе няма да успеете да се срешете.

Колко често можете да прилагате маската за коса с Тривитаминол?

Огледалният блясък, по-бързият растеж ще ви направят впечатление още след 1-2 маски. Препоръчваме консистенцията да се прилага не по-често от един път в седмицата, за да не се допуска излишно омазняване на косата.