Оралните пробиотици са живи микроорганизми, които при поглъщане в храносмилателния тракт в определени количества оказват положителен здравословен ефект.

В тялото ни живеят над 400 вида различни пробиотични бактерии, разположени не само в червата, но и във венци, зъби, устна лигавица, сливици, бял дроб, уши, полови органи, пикочни пътища и др.

Пробиотиците са особено полезни през летните месеци, защото могат да се използват за профилактика и лечение на редица стомашно-чревни инфекции, а и за повишаване на имунитета.

Ефектите след прием на пробиотици най-обобщено са следните:

► подобряват храносмилането

►повлияват благоприятно имунната система и 80% от силата на имунния отговор зависи от пробиотиците

► стимулират абсорбцията на лактоза при хора със затруднено усвояване

►потискат прекомерното размножаване на болестотворните микроорганизми в храносмилателния тракт

►потискат гнилостните процеси в стомаха и червата

►особено полезни са по време и след прием на антибиотици, защото възстановяват чревната микрофлора

► помагат при диария и други стомашно-чревни инфенкции

►подпомагат лечението и ограничават появата на вагинални и уроинфекции

► спомагат за по-доброто усвояване на редица витамини и др.

Разбира се, за да се постигнат максимално горепосочените ефекти, е най-добре да бъде избран продукт с богата комбинация от пробиотични щамове и в по-голяма концентрация.

Подбрали сме няколко от най-добрите пробиотични формули, подходящи за деца, които заслужават специално внимание:

БИО-КУЛТ за деца е под формата на сашета и съдържа 7 пробиотични щама, високо съдържание на омега-3 полиненаситени мастни киселини, витамин D3 и пребиотик. БИО-КУЛТ е полозен в случаи на колики, прием на антибиотици, при пътуване и за профилактика. При кърмачета и малки деца се препоръчва прием от 1/2 саше на ден.

РЕ-КОМФОРТ таблетки за дъвчене представлява изключително силен пробиотичен комплекс, който е подходящ за прием при диария, стомашни разстройства и нарушено храносмилане. Също така Ре Комфорт притежава изразен бактериостатичен ефект.Спира растежа и убива болестотворните бактерии, причинители на диария.Балансира нормалната чревна флора. Спомага за правилното и ефективно храносмилане. Препоръчителният прием е 3 дни. Първият ден се сдъвкват 2 таблетки едновременно. Следващите 2 дни се приемат по 1 таблетка сутрин и вечер.За бебета и деца - стрийте таблетките и ги добавете в млякото или храната.

ЛАКТАКЕЪР КИДС е най-ново поколение пробиотик със специално разработена формула за деца, която стимулира имунната система, поддържа здравословното състояние на кожата и нормален физиологичен ритъм на чревната перисталтика при децата.
Лактакеър Кидс балансира чревната микрофлора, стабилизира чревната бариерна функция и подпомага съзряването на имунната система при децата. Лактакеър Кидс съдържа 2 специално разработени, био подсилени и резистентни на стомашни киселини пробиотични щама /които достигат живи стомашно-чревния тракт, където се размножават/, както и Витамин С.