Автор
Woman.bg

Признаци, че е време да обновите гардероба си

Дали е дошъл моментът да преобразите дрешника си или все още дрехите в него ви служат добре?

Ако сте съгласни с по-голямата част от долуизброените положения, то значи е време да направите бърза чистка на гардероба, а празнините да запълните с нови дрехи и аксесоари.

Четете още: 15 практични съвета за идеален гардероб


1. Не знаете какво да облечете, въпреки че гардеробът ви е пълен догоре с дрехи

Ако прекарвате твърде дълго време в чудене какво да облечете, при положение, че гардеробът ви е препълнен с дрехи, най-вероятно имате проблем, който е добре да решите бързо. Ясно е, че не харесвате по-голямата част от дрехите си или пък тялото ви се е променило и не са останали много дрехи, които да ви стоят добре. Независимо какъв е случаят е добре да преосмислите стратегията си на пазаруване. Не купувайте дрехи, просто защото са намалени и не искате да изпускате „офертата“. Вместо това купувайте само дрехи, които си заслужават всяка стотинка – това са качествени дрехи, които ви стоят добре и си отиват с по-голямата част от гардероба ви.

2. В гардероба ви преобладават дрехи, които вече не ви стават

Отслабнали сте и любимите ви дънки ви стоят като палатка? Качили сте някой и друг килограм и нежната бяла блузка по тялото подчертава коремчето ви? Какъвто и да е случаят, ако в гардероба ви има поне 10 неща, които не ви стоят добре вече, то е време да ги замените с нови, които пасват на фигурата ви в настоящия момент. Не купувайте неща, които се надявате да носите, когато отслабнете, например. Единственото нещо, което правите със сигурност е да натрупате поредната дреха, която събира прах в гардероба. Пазарувайте неща, които ви стоят перфектно тук и сега!

Четете още: 6 спомена от 90-те, актуални през 2014 - II част

3. Има дрехи, които никога не сте обличали

Ако имате една или две дрехи, които стоят чисто нови и недокоснати, вероятно не е голям проблем. Но ако са повече от една-две, то със сигурност трябва да помислите за техни заместители.

4. Гардеробът ви е пълен със стари покупки

Истинско щастие е да попаднете на качествени, класически модели дрехи, които да носите с години, но ако почти целият ви гардероб е пълен с дрехи, купувани преди 10 години, то е време да го освежите. Купувайте по една-две нови дрехи, които да съчетавате със старите и така ще върнете тръпката и интереса към дрехите и визията си. А това е от особено голямо значение за самоувствието ви.



5. Имате много дрехи, които чакат да бъдат поправени

Скъсано копче тук, разшит ръб там, а да, и онези крачоли, които чакат подгъв... Какъв е смисълът да пълните гардероба си с дрехи, които не носите, защото все не намирате време да ги занесете до кварталната шивачка? Все пак, тази услуга не е толкова скъпа и непосилна, че да се оправдвате с липсата на средства. Вероятно причината да отлагате посещението при шивачката е, че тези дрехи не са ви толкова важни и можете да минете и без тях.

6. Дънките ви са едни и същи

Добре е, че някога сте си направили труда да разберете каква кройка ви стои добре на дупето и краката, но не е ли време да разчупите стила и да откриете и друга, също толкова подходяща форма на панталон за вашата фигура. Не тъпчете на едно и също място, а рискувайте.

7. Повечето ви дрехи са повлияни от сезонната мода

Няма лошо да следите модните тенденции и да се придържате към тях, но ако държите на стила си и не искате да изпадате в моменти, в които нямате какво да облечете, просто защото дерхите ви вече не са актуални, то си набавете и няколко класически модела.