Признайте си каква е причината да се дърпате от фитнес залата. Ще кажете - „искам да тренирам на въздух“, „нямам време и пари за фитнес“... Да предположим, че в тези оправдания действително има истина, но едно нещо не си признавате никога и то е, че се чувствате неудобно във фитнеса.

Влезете ли вътре се сблъсквате с огромни и страшни уреди, наоколо тренират мускулести мъжаги и стегнати мадами, а на всичкото отгоре не знаете какво да правите, освен да се качите на пътеката или велоергометъра, от които стреснато да оглеждате обстановката.

Всеки е минал през това, дори истински „машини“ като Инес Субашка, която наскоро сподели своите ценни съвети към дамите, за първи път прекрачващи прага на фитнес залата.

Можете да научите повече за тях в сайта ѝ, но ние ще си позволим да цитираме някои от тях:

Облечете си по подходящ и удобен за вас начин

Външният вид винаги има значение за нас жените. Затова облечете се така, че да се чувствате добре. Избягвайте прекалено оскъдно облекло, тъй като това би могло да ви притесни допълнително.

Четете още: Навиците на спортистите (вдъхновете се!)

Ако се притеснявате, че не сте в достатъчно добра форма, за да влезнете в залата, избягвайте прекалено прилепнали дрехи. Така няма да ви се налага да мислите дали коремът ви стърчи или паласките ви се виждат!

Създайте си предварителен план за действие

Причината да се страхувате да влезнете в залата? Не знаете какво да очаквате! Поразпитайте ваши познати, научете какво бихте могли да правите на първата си тренировка. Така, когато отидете в залата, ще се чувствате по-сигурни и макар и обстановката да е непозната, вие ще имате план, който ще ви извади от неудобното положение.

Нека не забравяме, че винаги можете да потърсите помощ от фитнес инструкторите, като си наемете треньор. Той ще ви отдели цял час от вниманието си, за да проведе с вас една чудесна тренировка. Не пестете средства за професионална помощ, веднага ще я оцените!

Четете още: Личният треньор - колко е важен и как да го изберете?

Най-важното е да бъдете уверени в себе си и да спрете да мислите как изглеждате в очите на околните.



Източник: www.inspiredfitstrong.com