Без съмнение плажът Миртос е най-важния притегателен полюс на остров Кефалония. Той е разположен на 30км северно от Аргостоли насред чудна хълмиста местност.

Плажът си е спечелил световна слава и неотменно присъства в туристическите списания като един от най-красивите и живописни плажове в света. Миртос оглавява класациите благодарение на чистата си природна красота.

Брегът е с полукръгла форма и е заобиколен от забележителни бели скали с тучна растителност по върховете, оформящи внушителна атмосфера. Зелените площи, пресечения терен, белите камъчета и кристалните води се вплитат в един взимащ дъха пейзаж. По-голямата част от плажа е добре организирана и можете да наемете чадър и шезлонг, докато една малка част остава непокътната и идеална за пълна изолация от цивилизацията.

Четете още: Амал Аламудин добави Клуни към името си

Благодарение на географското разположение, мястото е изложено на силни морски течения. Също така, морският шелф (тази част от плажа, която навлиза в морето) е неравномерен на места, с хлъзгави скали, покрити с морска растителност. Така че ще може да се разхождате по един килим от пясък доста навътре в морето.



Природната красота на плажът Миртос е запазена марка на остров Кефалония и самият плаж е едно от най-сниманите места в Гърция.

Следете блога "Да се изгубиш... в Рим!" - едно бягство във Вечния град, посветено на свободния избор, удоволствието и вдъхновението!