Автор
Роси Кацарова

Припомнете си тези истини и нещата ще потръгнат

1.Болката е част от израстването

Понякога една врата се затваря пред нас, за да намерим друга. Това е хубаво, защото често човек няма да се промени, да израсне и да претърпи необходимото развитие, ако животът не го постави в дадена ситуация. Когато ви застигнат трудни времена, си припомнете, че няма случайни неща. Само защото страдате, не значи, че сте се провалили. Всеки голям успех изисква достойна борба. Хубавите неща изискват време. Бъдете търпеливи и ще бъдете възнаградени. Всичко ще си дойде на мястото. Може би не веднага, но някога. Изправете се и се преборете с трудностите, но никога не забравяйте на какво са ви научили те.

2. Всичко в живота е временно

Колкото и силно да вали, спира. Колкото и да боли, ще мине. След тъмнината винаги идва светлина и това ни напомня всяка сутрин. Въпреки това го забравяме и често мислим, че мракът ще е вечен. Няма. Нищо не е. Така че, ако нещата са добри в момента, се възползвайте. Това няма да продължи вечно. Ако нещата са лоши, не се притеснявайте, защото и това няма да продължи вечно. Само защото животът не е лесен в момента, не значи, че повече няма да се смеете. Всеки момент е възможност за ново начало и нов край. Всяка секунда е нов втори шанс. Просто се възползвайте от него и направете най-доброто, на което сте способни.

3. Мрънкането и оплакването не променят нищо

Тези, които се оплакват най-много, постигат най-малко. Винаги е по-добре да се опитаме да постигнем нещо голямо и да се провалим, отколкото да не правим нищо и да успеем. Нищо не е приключило, ако се провалите. Свършило е в момента, в който решите да бездействате и да се оплаквате.

Ако вярвате в нещо, продължавайте да се опитвате. Не позволявайте на сенките от миналото да помрачат бъдещето ви. Днешното оплакване от вчерашния ден няма да направи утрешния по-добър. Вместо това си вземете поука от преживяното. Направете промяна и не поглеждайте назад.

Независимо от това, което се случва в дългосрочен план, не забравяйте, че ще достигнете истинското щастие, само когато спрете да се оплаквате от вашите проблеми и започнете да сте благодарни за всички проблеми, които не са ви се се случили.

4. Белезите са символ на силата ви

Никога не се срамувайте от белезите, които животът ви е оставил. Белегът означава, че болката е минало и раната е заздравяла.

Белезите са татуировката на триумфа, с който трябва да се гордеете. Не им позволявайте да ви държат като заложник и да ви карат да живеете живота си в страх.

Не можете да накарате белезите в живота си да изчезнат, но можете да промените начина, по който ги виждате. Можете да започнете да виждате белезите си като признак на сила, а не на болка.

Великият суфи Руми е казал: "Раната е мястото, откъдето влиза светлината ". Нищо не може да бъде по-близо до истината. Най-силните герои в този голям свят са обгорени с белези. Вижте вашите белези и си кажете: "ДА! НАПРАВИХ ГО! Оцелях и имам белези, които го доказват! И сега имам шанс да израстна още по-силен."

5. Негативизмът на другите не е ваш проблем

Бъдете позитивни, когато негативността ви заобикаля. Усмихвайте се, когато другите се опитват да ви смачкат. Това е един лесен начин да поддържате духа си и да се съсредоточите.

Когато другите хора се отнасят зле с вас, бъдете себе си и не се променяйте, само за да впечатлите някого, който казва, че не сте достатъчно добър. Променяйте се, само за да се усъвършенствате и за да достигнете по-светлото бъдеще, за което копнеете.

Хората винаги ще говорят, независимо какво правите или колко добре го правите. Безпокойте се за себе си, преди да се безпокоите за това, което си мислят другите.

И дори да звучи като клише - животът е само един. Така че правете това, което ви прави щастливи и бъдете с тези, които ви карат да се усмихвате.

6. Каквото е писано, ще стане

Истинската сила идва, когато имате толкова причини да плачете и да се самосъжалявате, но вместо това предпочитате да се усмихвате и да цените живота. Всяко нещастие е за добро, но трябва да сте достатъчно мъдри, за да го проумеете и да извлечете поуките от него.

Не може да принудите нещата да се случват. Можете само да полудеете, ако се опитвате да го направите. Осъзнайте го, оставете се на течението и нека се случи това, което е писано.

Ценете живота си, доверете се на интуицията си, уловете шансовете, губете и намирайте щастието, ценете спомените и се учете чрез преживяното. Това е дългосрочно пътуване. Трябва да спрете да се притеснявате, поставяйки под съмнение всяка стъпка по пътя. Смейте се на объркването, живейте съзнателно в момента и се радвайте на живота си, такъв какъвто е. Може да не се окажете точно там, където сте искали да отидете, но в крайна сметка ще се озовете точно там, където е трябвало да бъдете.