Принц на бял кон ще дойде да ме вземе и ще ме заведе на бала? Няма такова нещо. Качвам се на червената ми кола и се завеждам сама. Аз карам, аз решавам къде отивам и най-вече кога. Закъснявам колкото си искам. Всичко друго са скучни митове и удобни за мъжете легенди.

Жените отдавна нямат нужда да бъдат возени, но това в никакъв случай не означава, че ще откажем на кавалера ни да се погрижи за нас. Първо можем сами, след това позволяваме, тоест отдаваме тази чест на някого. Ето, Пепеляшка сама си намери превоз за бала, спечели принца и стана принцеса. Истината е, че трябва да разчитаме на себе си. Онзи без малко щеше да оплеска единствената си задача - частта с пантофката...

Имаме абитуриентски бал и планът е следният: избираме роклята, обувките, прическата, бижутата и грима, но какво правим с каляската? Комично е, когато 18-годишни гимназисти запристигат с разни спортни и ретро коли, които повече от очевидно не са си купили сами, даже нямат пари да наемат. Изобщо няма да споменаваме хилядите левове, които се дават (преди това се взимат от банката на кредит от горките им родители) за изпращанията, пластичните операции, оркестрите и другите излишности. Да поемем дълбоко въздух: просто сме завършили гимназия, нищо повече. Не е необходимо роклята да е със скъпоценни камъни, обувките да са от злато и да сме с корона на главата. Да, има как да се появим и с нормална кола, а не с Ferrari. Затова да се погледнем в огледалото и да видим какъв тип принцеса сме, а след това да си бръкнем в джоба и да проверим с колко пари разполага нашето кралство. Ако искаме нова кола, то нека ни отива и финансово.

Ако в огледалото сме срещнали една модерна принцеса, то тя има нужда от модерна каляска - с климатик, вместо ветрила, с usb за телефона, вместо придворни музиканти, и удобен багажник, вместо привързан сандък.

Nissan Micra би подхождала на една такава като нас.

Удобствата на модерната принцеса: Micra е с интелигентен ключ - не се налага безкрайно и опасно за маникюра ровене в чантата в търсене на "скапания ключ". Вашата Micra се отваря само с докосване на дръжката на вратата и се пали с бутон на таблото, докато ключът си седи някъде там в бездънната ви чанта.


Жените не можели да паркират. Я пак? Micra може всичко. Тя сама измерва потенциалните места за успоредно паркиране (онова, по-сложното) и ни казва дали ще можем да я сместим там. Лесна работа.

Вътре всичко си има място - отделна ниша за телефона, за очилата, за чашата, за червилото. Детайлите са това, което правят Micra специална - като дръжките на вратите, наподобяващи извивачка за мигли, копчетата за климатика, които напомнят за телефоните с шайба, и дисплеят, който обича да бъде докосван (5.8-инчов тъчскрийн).

За финал още един мит: жените не разбирали от коли... Двигател има. Когато някой ви пита какъв, кажете с решителен тон "1.2-литров атмосферен, теглен от 80 коня". Да, нарочно сте избрали автоматик. Не, това не се отразява драстично на разхода. Не би трябвало да ви задават повече въпроси.