В ежедневието си използваме продукти, с които до толкова сме свикнали, че дори не се замисляме, че допреди няколко поколения те не са съществували.

Рядко си даваме сметка и за иновациите, които непрекъснато съпътстват поддръжката на една световноизвестна марка.

Woman.bg пътува до Франкфурт, където екипът ни посети центъра за иновации на Pampers, марката която на български дори се превърна в наименование на продукта, който подпомага милиони майки по света ежедневно, ежечасно и ежеминутно.



В по немски подреденото градче Швалбах, в близост до Франкфурт, се намира един от трите изследователски центъра на Pampers в целия свят.

Преди 59 години Виктор Милс, американски инженер-химик, успява да създаде работещата формула на пелените за еднократна употреба. Идеята му хрумва след като на бял свят се появил внукът му, а на Милс не му допаднала особено идеята детенцето да се чувства непрекъснато некомфортно и де сменя пелените му от плат, които били и изключително неудобни за пране.

През 1950 г. Милс започва съвместна работа с компанията Procter & Gamble Co. Първата пелена за еднократна употреба става факт през 1957 г., а през 1961 г. тя е пусната в продажба. Нейното име Pampers, е избрано от английската дума "to pamper", която означава милвам, глезя.

От тогава насам продуктът е претърпял революционно развитие, за което повечето от родителите дори не подозират.

Интересното при продукт като Pampers е фактът, че крайният клиент не купува сам продукта, вместо бебчетата пазаруват техните родители, които винаги желаят най-доброто за тях.

Изследователският център в Швалбах тества близо 2 милиона памперса на седмица, да прочетохте правилно, 2 милиона! Като на ден там се извършват близо 600 теста за надеждността на продукта. Това е възможно благодарение на 1200 семейства-доброволци, които участват заедно с дечицата си в развитието на продукта.

Сигурно вече се чудите как точно става това и защо ли е необходимо да бъдат тествани такова огромно количество пелени. Ето го и отговорът: в Швалбах тестването на памперси се извършва на няколко различни нива. Първото със сигурност можем да наречем "забавната част на нещата". В изследователският център е изграден детски кът, в който специалисти от компанията наблюдават как пелената "се държи" в полеви условия, докато детето играе, лази, подскача, контактува с други деца и със света, който го заобикаля. По този начин експертите на Pampers събират ценна информация, която им служи за развитието на продукта.

Следва лабораторията, в която се проверява ph-то на детенцето и доколко памперсът е успял да задържи кожата му суха. Това е от изключителна важност да запазиш кожата на бебето суха е жизненоважно, защото влажната кожа е склонна към раздразнения, кожна абразия и инфекции, причинени от микроорганизми. Освен това пелената Pampers Active Baby-Dry съдържа покритие с лосион, който предпазва бебешката кожа от раздразнения и дишаща повърхност във всички размери, които позволяват циркулирането на свеж въздух.

Резултатът от всички тези иновации, тестове и разработки се нарича Pampers Active Baby-Dry. Новите пелени осигуряват още по-голям комфорт на вашето съкровище.

Ето и предимствата на най-новите предложения на Pampers:

Осигуряват сухота до 12 часа

В основата на Pampers Active Baby-Dry е ядрото, което съдържа абсорбиращ гел материал (Absorbent Gelling Material (AGM) който попива и заключва течността, като така я задържа далеч от бебешката кожа. Преди да взаимодейства с влагата, AGM е суха частица, която се трансформира от урината в гел. Ние лично имахме възможността да се уверим в невероятната бързина, с която това се случва.



Сигурни сме, че ще съгласите, че най-важната роля на всяка пелена е да филтрира всяка капка урина възможно най-бързо, както и всяко съдържание на течност в изпражненията, така че да поддържа и запази бебешката кожа без раздразнения.

Една от иновациите в най-новите памперси всъщност е ядрото, което определя абсорбирането на влагата. Ядрото абсорбира урината и я заключва далеч от бебешката кожа, запазвайки я суха.

Другото нововъведение, с което могат да се похвалят пелените са разтегателните ушички. Малко известен факт е, че коремчето на бебето може да се променя до 8 см, когато то се движи активно. Затова и задължително условие за комфорт е пелената нежно да се разтяга и пасва на бебето и му позволява да се движи свободно, като едновременно го предпазва от протичане.

Със своите подобрени качества и дизайн, пелените Pampers ActiveBaby-Dry са това, от което всяко бебе и неговите родители имат нужда за спокоен сън и щастливи сутрини, изпълнени с любов и игри.