Автор
Woman.bg

Причините, поради които мъжете изневеряват - I част

Стане ли дума за изневяра, всяка от нас си мисли: "Със сигурност този мъж просто вече не е бил щастлив във връзката си, ето защо е потърсил друга жена". Истината е, обаче, че това не е задължително условие.

Според ново проучване на университета Rutgers, 56 процента от мъжете, които имат извънбрачна връзка признават, че са щастливи в брака си. Нещо повече, те признават, че са напълно задоволени от всичко, което им дава жената до тях, но въпреки това търсят ласки от друга.

Защо мъжете и жените ревнуват различно?

Експерти обясняват този феномен и разбиват най-големите митове за изневярата:

Факт 1: Повечето мъже все още са влюбени в жена си, когато изневеряват

Мъжете, които се впускат в афера, не са спрели да бъдат влюбени в сегашната си половинка, просто не са напълно задоволени от моментното състояние на връзката. "Повечето мъже търсят любовница, когато връзката им е в граничен, преходен период, или предстои голяма крачка като това да имат дете или общ дом", анализира Андра Брош, доктор по психология в същия Университет. "Жените по-често се оплакват от липса на романтика, но истината е, че мъжете също я усещат, но не го изказват гласно. Решението на този проблем е да го планирате излизания само двамата и да говорите за Вас, а не само за възпитанието на сина ви, например".

Факт 2: Мъжете изневеряват с жени, които познават

Мъжете не винаги избират просто първата срещната жена в бара. В повечето случаи дори любовницата може да бъде приятелка от детството, семейна позната. "В повечето случаи хората се познават от преди това, понякога дори прекалено добре, могат дори да са приятели. "60 процента от аферите започват на работното място", категорични са експерти. Решението: Пробвайте да си лягате по едно и също време, да се гушкате и да си говорите, преди да заспите.

Факт 3: Мъжете изневеряват, за да спасят брака си

Мъжете обичат съпругите си, но не знаят как да запазят брака си. Ето защо посягат към изневяра. След това, могат да си продължат с брака и успоредната връзка, без тези проблеми да се разискват, или решат.

Факт 4: Мъжете мразят себе си след като изневерят

Въпреки че си мислиш, че мъжете, които изневеряват са безскрупулни, безсърдечни и притежават всички негативни качества, истината е, че няма такова нещо. "Ако се замислите, това е много голямо поражение за собственото им его. Ето защо се чувстват ужасно след като го направят, психиката им е тотално разстроена".

Факт 5: Мъжете стават по-активни сексуално към жена си след изневярата

"След като изневерят, мъжете стават хиперсексуални към жените си. Ако забележите промяна в отношението на мъжа до вас сексуално, изведнъж, без никаква причина, това трябва да е червен флаг за вас!", разкриват специалисти.

Мъжете по-рядко от жените изпитват чувство за вина

Факт 6: Жените изневеряват колкото мъжете, като техните афери са дори по-опасни

Докторанти от университета в Индиана са стигнали до извода, че процентът на изневери на жените е точно толкова, колкото и при мъжете. "Жените изневеряват най-често онлайн, което дори е по-страшно от директния физически контакт. Емоционалната изневяра дава много по-голямо негативно отражение върху брака, отколкото сексуалната", казват по въпроса психолози.

Снимка: huffingtonpost.com