Коя ли жена не е търсила отговора на този въпрос? Нека ви запознаем с част от творчеството на Стийв Харви – автор на бестселъри относно взаимоотношенията между мъжете и жените.

Вижте защо изневеряват мъжете от мъжка гледна точка!

За повечето жени изневярата е немислима и непростима. Мислите си, че ако сте казали на мъжа, че го обичате, той може поне да уважи най-святото за вас – верността. Иначе ще му простите, ако понякога послъгва, ако не се справя добре с домашните си задължения и гледането на децата, ако не печели достатъчно или ако обръща повече внимание на приятелите си и майка си, отколкото на вас. Дори ще му простите, ако е посредствен любовник. Но ако ви изневери, това ще доведе до истински катаклизъм. Жените не понасят изневерите. Ами мъжете? Мъжете разбират много добре това, но все пак изневеряват. Защо ли? Ето защо...



Защото могат

Мъжете гледат на секса различно от жените. За повечето представителки на слабия пол сексът е емоционален, акт на любов и отдаденост. Но мъжете не винаги търсят смисъл и емоция в секса. На един мъж му е много лесно, след като е правил секс с друга, да се прибере вкъщи, да се измие и да се държи така, сякаш нищо не е станало. За мъжете сексът е просто физически акт и любовта няма никакво отношение към него.

Защото мислят, че ще им се размине

Разбира се, мъжете се замислят какво ли ще стане, ако бъдат хванати в изневяра. Но в повечето случаи, когато започват странични връзки, са твърдо убедени, че ще могат да се оправдаят, дори ако са изобличени. Мъжът е сигурен, че за жената е по-важно да остане с него, дори и несъвършен, отколкото да го напусне и да заживее сама. В краен случай той поне се надява да е така. И до определен момент става точно така. Когато обаче подозренията на любимата преминават в „Думи и Дела“, мъжът започва да лъже и да отрича вината си. Това в случай, че държи на партньорката си.



Ако пък не, ако мъжът смята, че жената не се вписва в жизнения му план, той дори няма да се опитва да скрие изневярата си или да я отрече. Просто ще каже, че спи с друга защото...

Не е станал такъв, какъвто е искал или не е намерил жената, от която има нужда

Може да си мислите, че това е празно оправдание, но такава е реалността. Колко пъти сте чували мъж да казва „Ще се замисля за отговорностите си, когато започна да печеля достатъчно“ или „Само да ме повишат, веднага ще улегна“? Тези мъже все още се опитват да се реализират и докато се движат към тази своя цел, няма да вложат много във връзката си с вас. Ще си кажат, че нямат време за това. Точно затова поведението им ще бъде винаги „хлъзгаво“.

Същото може да важи и за женен мъж с деца. Един зрял мъж, разбрал каква е ролята му и доволен от работата си, ще организира живота си правилно – той е станал такъв, какъвто е искал и си е подредил приоритетите, например „Бог, семейство, образование, бизнес“. Но ако семейството не стои на второто място в списъка, ще възникнат проблеми. Мъжът ще обръща внимание на приоритетите си в този ред, в който ги е подредил.

Защото връзката ви вече не е като едно време

Точно така – вие също може да носите отговорност за изневярата му. Тогава мъжът ще мърмори, че между вас вече не пламва същата искра, че не го възбуждате, колкото преди и че не му правите същото впечатление. Знаете как става – хубаво ви е един с друг, започвате да живеете заедно, правите си деца, купувате жилище... а после потъвате до ушите в сметки и отговорности по гледането на децата, ходите на работа и се стараете да не изоставате от колегите си в кариерния ръст. Станете ли семейство, и вие ще се включите в тази надпревара.



А после мъжът вижда, че партньорката му, която навремето се е контила за него, за да го възбуди, вече не си губи времето за това. И сексът става някак постен – тя се връща от работа, като за офиса е облякла кокетна пола и обувки на висок ток и се е гримирала, а вкъщи смъква всичките разкрасяващи атрибути, още преди да е стигнала до спалнята. След дългия работен ден и безбройните домакински задължения жената си ляга с кърпа на главата, облечена в стара тениска и е готова да удуши партньора, ако посмее да й хвърли дори един похотлив поглед.

С други думи обстановката вкъщи е станала рутина. На мъжа му липсва искрата, която се е палила преди. Вие сте се променила (той знае, че също се е променил, но сега говорим за партньорката). Може да има усещането, че вече не го цените толкова, колкото преди. Благодарности се чуват все по-рядко, а възникват все повече спорове – стресът и суетата ви връхлитат още със събуждането ви. И семейството ви вече не му изглежда като това, за което е мечтал. А ако не получава това, което е очаквал, е много вероятно да изневери и да си намери желаното на друго място. И знаете ли поради коя причина? Той знае, че винаги ще намери и друг вариант, защото...

Винаги има жени, готови да спят със зает мъж

Тази истина жените не обичат да я признават. Представете си какво щеше да стане, ако всички жени казваха „Ти си женен, не мога да спя с теб“. Знаете ли колко връзки и бракове щяха да бъдат спасени от крах? Мъжете имат възможността да изневеряват, защото има много жени, готови да правят секс с чужд мъж. Разбира се, понякога любовницата е била излъгана и не е знаела, че партньорът й е вече зает. Но най-често жените знаят, че спят с женен мъж.