Йога е един от най-хармоничните начини да контактувате със света и с тялото си в съвременното забързано ежедневие.

Както казват адептите, „йога обединява човека с неговата същност".

Йога всъщност е система за комплексно усъвършенстване на човешката личност. То се постига чрез хармонично свързване на йогийско дишане (пранаяма), йогийски пози (асани), йогийско хранене, хигиенни процедури, концентрация, медитация, нравствена и морална чистота.

Какво по-хубаво място да преоткриете себе си освен планината? Петзвездният хотел "Лъки Банско" предлага 4 дневна йога програма, време на която ще можете да съчетаете свежестта на Пирин планина с удобствата в неповторимия хотел.

Само за четири дни ще имате невероятната възможност да си отпочинете и да се презаредите с нови сили.



Заниманията по йога, в рамките на програмата, се водят от индиеца Пракаш Чандра, за когото йогата е начин на живот. Гуруто идва от от хималайската част на Индия, а в България го води любовта към съпругата му Елена. "Пракаш" всъщност означава "Лунна светлина".

"Йогата е вътре в самия живот - този, който ти се случва. Трябва да имаш вяра в самия живот, за да си йога. Йогата е осъзнаване на днешния ден, усещане вътре в себе си, че живееш. Тя отваря пространства вътре в теб и освобождава твоя свят." - казва един от най-добрите учители по йога в България.


По време на четиридневния си престой ще се насладите и на зареждащ планински преход, екскурзия до Добърско, аюрведичен масаж и хранене по аюрведа.

Ще имате и възможността да се възползвате от СПА центъра на хотел "Лъки Банско". Центърът може да се похвали с най-топлия басейн в града. Той е с температура от 33 градуса, а в непосредствена близост до него са разположени затоплящи се шезлонги за релаксация.

Повече подробности за програмата можете да научите тук