Достатъчно смел ли си да поемеш по пътя към себе си? Знаеш ли, че можеш да откриеш нови и вълнуващи хоризонти, дори само ако затвориш очи? Възможно ли е една книга да ти бъде приятел? Да те познава по-добре и от самия теб?

ЧУВАШ ЛИ ГЛАСА НА КНИГАТА?

Не се тревожи, това не е езотерична, нито свещена книга. Наречи я уникален интерактивен експеримент или фин тласък към искреност в разговора със себе си и другите. Наречи я ключ към неизбродимите хоризонти на духа и източниците на вътрешна сила.

„Книга за Пътя” ще ти напомни, че истинските бунтовници са иноваторите! Защото твоят мозък е единствената територия, която заслужава да бъде превзета.

С нейна помощ ще посетиш колекцията мъчителни спомени, които си се опитал да забравиш, но вече не се страхуваш да погледнеш в очите. Униженията. Несправедливостите. Предателствата. Ще разбереш защо и как си реагирал навремето и дали е било възможно да постъпиш по-добре. Ще си запишеш сценариите на провал и хладнокръвно, научно и безпристрастно ще анализираш грешките си. И ще си простиш.

„Книга за Пътя” ще накара тялото ти да се отпусне и да полети в компанията на безценни късчета мъдрост. Като един всесилен повелител на промяната, Бернар Вербер ни показва как да избираме пътищата в живота си и да ги следваме отговорно - с устрем, вяра и лекота. Накрая ще разбереш, че тази книжка носи изключителна сила, но изключителните дела можеш да извършиш само ТИ.

Защо „Книга за пътя“? Защото е коренно различна от нейните предшественици. Тя е книга-игра с главен герой читателя; кратко есе в изследване на миналото, настоящето и бъдещето, към другите, към света и към мечтите.

И нека авантюрата да започне... сега!

На 23 февруари на български книжен пазар ще излезе експерименталната „Книга за Пътя“ на големия френски писател, енциклопедист и провокатор Бернар Вербер. Книгата ще бъде представена официално на 26 февруари от 19 ч във Френския културен център в София.

Бернар Вербер е сред най-четените и популярни писатели във Франция. Творческият му свят обхваща както нетрадиционни фантастични трилъри и антиутопии, така и модерна експериментална литература. Прочутата му сага за мравките и трилогиите „Танатонавтите“ и „Цикълът на боговете“ са вълнуващи странствания в търсене на паралелно съществуващи цивилизации и изследване на безграничните възможности на човешкия ум.