Само няколко седмици след завръщането си от медения месец, младоженецът Уил Баркър неволно открива тумор в гърдите на съпругата си Джоди.

През септември 2015 година, Уил прегръща жена си, но изведнъж усеща нещо необичайно, а именно твърда бучка под дясната й подмишница. Притеснен, той убеждава любимата си да посети специалист. Тя изпълнява молбата му и само няколко дни по-късно Джоди е с диагноза рак на гърдата и то трети стадий. Туморът бил голям 7см и е тръгнал към лимфните й възли.

Младата жена споделя, че първоначално не била притеснена от бучката, която Уил усетил, но въпреки това споменала за нея на личния си лекар. И така след прегледи, взимане на проби и ултразвук диагнозата й била поставена. Всъщност бучката, която усетил съпругът й не била туморът, а подут лимфен възел, инфектиран от тумора.

"Бях много уплашена, когато научих диагнозата, още повече защото заболяването беше в напреднала фаза. Изведнъж от току-що щастлива омъжена жена, едва завърнала се от меден месец, трябваше да се превърна в пациент с животозастрашаващо заболяване. Наложи се да премина през операция, химиотерапия и лъчетерапия.“ казва Джоди.

Страшната болест може да се отрази поразяващо и върху плодовитостта на младата дама, затова тя е преминала и през отделно лечение и в момента има седем замразени яйцеклетки.

Уил и Джоди се запознават, докато следват в университета в Бристол, а брака си сключват през юли 2015 година. Няколко седмици по-късно заминават на меден месец в Мексико, от който се връщат влюбени и щастливи, но неочакваните лоши новини помрачават всичко.

"В Мексико беше толкова горещо, че се къпех по няколко пъти на ден и носех бански почти през цялото време. Много съм учудена как въобще не съм забелязала бучката, може би заради емоциите около сватбата и прекрасната ваканция.“ споделя Джоди.

След като е изпратена при специалист, 30-годишната жена е все още спокойна и сигурна, че всичко е наред. Предполагала е, че бучката е просто киста, макар и бързането за биопсия да я е тревожело. След резултатите от изследванията и прегледите, докторите повикали Джоди в болницата и я посъветвали да доведе свой близък за подкрепа. Тя се отзовала, заедно със съпруга си и майка си, така те научили тревожните новини заедно. Лекарите бързат да успокоят младата жена и роднините й като съобщават, че ракът й е лечим. Твърдо решена да се пребори с ужасната болест, Джоди се подлага на мастектомия на дясната гърда, където бил туморът. След операцията започва 18-седмична химиотерапия.

"Трябваше да се преборя с много подкожни инфекции, но знаех, че трябва да оцелея и че не бива да позволявам ракът да ме победи, макар и да е имало моменти, в които да ми се е искало да спра с химиотерапията.“ разкрива Джоди за миговете, в които лицето й се подувало, а веждите и косата й си отивали. Тогава помощ й оказала благотворителна организация на име "Look Good Feel Better",която успяла да й вдъхне кураж и самоувереност. Работниците в нея обяснявали на Джоди как да се гримира, така че да прикрива последствията от лечението. Благодарение на организацията, тя успяла да намери и нови приятели. В момента Джоди е обнадеждена и изпълнена с позитивна енергия към бъдещето.

"Въпреки всичко се чувствам добре и дори сега съм лице на кампанията "Bold is Beautiful". Върнах се на работа, продължих живота си и съм много щастлива от самочувствието, което имам. Уил спаси живота ми!“ споделя развълнуваната Джоди.