Автор
Woman.bg

Предбрачните договори вече с клауза "социална мрежа"

Социалните мрежи проникват все повече в нашето ежедневие, а двойките отделят все повече се опитват да се предпазят от тях и да им попречат да съсипят взаимоотношенията с партньора.

Особено популярна става тенденцията "социални мрежи в предбрачния договор", казват юристи. Все повече двойки включват в предбрачния си договор клаузи, забраняващи на партньора да публикува голи снимки или публикации, които рискуват да накърнят репутацията им.

Четете още: Защо трябва да се изчака със секса в новата връзка

"Това може да бъде унизително и болезнено. Двойките не приемат социалните мрежи като шега или място за развлечение", обясни адвокат Ан Маргарет от нюйоркска кантора, цитирана от "Дейли Мейл".

Наказанието за нарушаване на "клаузата социални мрежи" е парично и обикновено е в размер на 50 000 долара за всяко провинение във Фейсбук, Туитър или Инстаграм.

Психолозите подкрепят инициативата и обясняват, че не става дума за липса на доверие, а за поддържане на ясни и открити отношения от самото начало. Рискът един ядосан съпруг да прибегне до "порно отмъщение" в интернет също е мотиватор за подписването на подобен тип договори", обясни д-р Майерс.