Това е най-личната история, която съм разказвала на страниците на списанието, на което съм главен редактор от самото му създаване и наистина се надявам тя да стигне до повече хора.

В ежедневието си сме улисани от дребни скандали, недовършени мисли и незначителни проблеми и много често забравяме кои са важните неща в живота. Именно в един такъв, на пръв поглед с нищо по-различен ден, животът на много хора около мен се преобърна.

Страшната новина затова, че Съни си е отишла ни споходи на различни места, по различно време и съм убедена, че повечето от нас все още не могат да я осъзнаят. Ние вярваме, че тя ще бъде винаги до нас и винаги ще ни съпътства в мислите ни. Сигурна съм, че повечето от вас са чули по новините за страшната катастрофа на Цариградско шосе, в която пиян шофьор уби сестрата на една от най-близките ми приятелки.

С Кристи се запознахме в 22-ро училище, бяхме в испанска паралелка заедно и смело мога да кажа, че за мен това са едни от най-дивите, забавни и незабравими години, които всеки тийнейджър трябва да изживее. Няма друг човек на земята, който може да те разсмее само със заразителния си смях и който винаги таи по някоя щура идея в главата си, която в началото те шокира, след това те разсмива и накрая те заразява с налудничавостта си. По това време Съни беше по-малката сестра на най-близката ми приятелка в училище. Каква е тя в моите спомени: Слънчево момиче, което винаги беше „над нещата“. Ако трябва да се изразя още по-директно тя не „цепеше басма“ на никого и винаги ни затапваше с по един коментар казан на място. Съни обожаваше да помага, заедно с Кристи са спасили страшно много бездомни кучовци, половината от които отглеждаха и у дома си. Съни мечтаеше да пътува, всички да живеем в един по-добър свят и да бъдем истински и позитивни. Убедена съм, че някои хора няма да направят за целия си живот и прашинка от добрината, която тя успя да сътвори в незабравимия миг, в който беше с нас.

Пиша тези редове, защото заедно със семейството, приятелите и близките на Съни няма да позволим нейният живот да се превърне в част от статистиката. Всячески се стремим повече хора да се докоснат до положителните лъчи, които носи в себе си Съни. Защото, както Кристи казва: „Светът не е зъл заради злите хора, а заради добрите, които гледат и не правят нищо по въпроса.“

В неделя изпратихме Съни с възможно най-положителната енергия, на която бяхме способни. Семейството й не искаше да плачем и да бъдем облечени в траурни дрехи, а да я съпроводим с най-позитивните мисли, които са вътре в нас. След тежкото сбогуване леля Мира, майката на Съни и Кристи, ми каза: „Евче, вярваш ли ми, че сутринта преживях такъв срив, че си мислех, че съм неспособна да се сбогувам и изведнъж ми дойдоха страхотни сили, сякаш тя ми ги изпрати и ме накара да бъда силна. Съни е с нас.“

Искрено се надявам, че ще се сетите за тези редове следващия път, в който усетите, че ставате негативни, следващия път, в който пренебрегнете близките си, следващия път, в който без да си дадете сметка нараните някого и следващия път, в който не отговорите на протегнатата към вас ръка.

Бъдете по-добри, заради Съни, заради себе си, заради хората, които ви обичат и за да живеем всички пълноценно и истински!

Всеки, който иска да бъде част от кампанията "Слънце за целия свят", може да се присъедини към нас във Facebook.

Благодаря ви!

Това е последната песен, която Съни публикува в профила си във Фейсбук, сигурни сме, че сега танцуваш, Слънчево момиче!