Когато ги опитахме за първи път, признаваме, бяхме неподготвени. Не очаквахме, че тази рецепта ще бъде толкова лесна и вкусна.

Пригответе я и Вие за празничните вечери и не само. Подходяща за малки и големи, със или без повод, тя ще внесе завладяващ сладко-солен вкус в ежедневието и ще отвори апетита на всеки, който я опита.

Нека бележим края на година с неустоими вкусове и аромати, пробуждащи сетивата.

Необходими са само 10 минути, за да приготвим сладко-солените крекери и час, докато изстинат.

Що се отнася до продуктите, списъкът е къс:

- 40 солени бисквити тип "крекер"

- 50 г неосолено масло

- една чаша кафява захар

- една чаша разтопен шоколад

И натрошени ядки за тези, които обичат.

Започваме. Преди всичко, затопляме фурната на 400 градуса. След това в продълговата тава поставяме (на дъното) хартия за печене, върху която поставяме солените крекери.

Междувременно, в тенджерка, разстапяме маслото и захарта. Бъркаме докато заврат, внимавайки да не изгорят.
След това оставяме да изстине и заливаме крекерите.
После слагаме разтопения в микровълнова фурна шоколад и поставяме тавата в хладилника за час/час и половина.

Съвет: Ако искате да добавите карамелени стружки и/или ядки – поръсете ги преди да сложите съда да се охлажда.

Остава сега да начупите приготвения апетайзър на малки парченца и да сервирате.