Автор
Woman.bg

Празнична трапеза за годината на Дракона (част II)

Продължение…

Леговището на Дракона

Съвременен минималистичен декор, съобразен с всички тенденции на Новата година - черни подставки за чиниите, чаши от синьо стъкло, златисти украшения над масата. За декорацията на трапезата са използвани натурални материали – подложки за чаши от вълна и плетени салфетки под чиниите.

Обърнете внимание, че за 2012 Нова година е модерно да декорирате празничната трапеза без покривка. Този тип декорация е подходящ за енергични хора, които са в крачка с времето.

Потопени съкровища

Черно, синьо, златисто – смелите съчетания между контрастиращи цветове допадат много на Дракона. Ако смятате да декорирате празничната си трапеза съобразно китайския хороскоп, трябва да използвате подобни цветове. Можете да минете без покривка и да използвате тъмната повърхност на масата като черен фон.

Вместо синьо можете да добавите виолетово или зелено-синьо – все пак водата има много нюанси. А ако не разполагате със златисти декорации, заместете ги с жълти или сребърни елементи. В традиционната новогодишна композиция може да се включи само един от тези цветове.

Морските дълбини

Масата е украсена с яркосини пътечки, заместващи покривката. Свещите са в същия цвят, а в центъра на трапезата стои новогодишен венец със сребърни играчки. Между чиниите са пръснати сребърни звезди, като паднали снежинки.

След като запалите свещите, остава само да напълните чашите с искрящо шампанско и да започнете да празнувате.

Съкровищницата на дракона

Тук ключовият цвят е златистото. Всичко на тази маса – покривките, приборите, чиниите, чашите и дори свещниците – са златисти. светлината, отразена от стъклото, подчертава разкоша на златото.

Не забравяйте и традиционните символи – бисквити във вид на звезди, сушени плодове и украсени с елхови клонки букети.

Новогодишен шик

Изискан и доста смел декор. Черни дантелени ленти разделят масата на напречни зони, а черните салфетки са украсени с блестящи мъниста.

Останалото е подобно на традиционните декорации – бял фон и сребристи елементи, които придават особен шик.

При декорирането можете да използвате и забавни играчки, които да се вписват в общата концепция.

Синият дракон

Тази трапеза е същински хит на сезона, тъй като спазва всички новогодишни препоръки за декорация – черен фон, сини свещи, елхови клонки, искрящи сребърни играчки и свещници.

В центъра на масата стои стъклена ваза с букет от сребристи клончета. Тази трапеза съчетава класически строг дизайн с шикозен блясък, тя е едновременно елегантна и дръзко нестандартна.

За декорацията са използвани различни детайли, но при това се спазва цветовата гама черно-синьо-сребристо. Смелият дизайнерски подход ще ви позволи да намерите ново приложение на играчките за елха.