Автор
Woman.bg

Правозащитници на протест срещу "50 нюанса сиво"

Членове на правозащитни организации срещу домашното насилие планират протест на премиерата на филма "50 нюанса сиво" в Лондон този четвъртък.

Членове на групата "50 нюанса" е домашно насилие" ще се съберат по време на премиерата на филма, на която ще присъстват и звездите на филма Дакота Джонсън и Джейми Дорнън.

Според ръководителката на организацията Натали Колинс филмът, който разказва любовната история между студентка и обсебеният от мазохистичен секс бизнесмен, ще стимулира домашното насилие.

"Ако той не беше богат и много красив дали това поведение щеше да е нормално? ... Дали е романтично, когато някой проследява телефона ти, когато някой знае къде живееш, преди да си му казала, продава единственото ти транспортно средство или купува компанията, в която работиш?", пита Колинс.

Четете още: Рекламират презервативи с пародия на "50 нюанса сиво" (видео)

Тя допълни още, че организацията й не е против филма и книгата като цяло, а против това да се идеализира поведение, характерно за домашното насилие.

Друга подобна кампания в САЩ на организация срещу домашното насилие, наречена "50 долара вместо 50 нюанса", насърчава всеки, който иска да гледа филма да дари стойността на билета за благотворителност, пише БГНЕС.

Четете още: Достатъчно секси ли е саундтракът към "50 нюанса сиво"?