Петък е, взели сме си едно дълго капучино, с което да изкараме работния ден и сме настроени за женски разговори. Нека днес да си поговорим за приятелството между представителките на нежния пол - това, което ни кара да се смеем в захлас, което ни действа успокояващо, когато сме притеснени, което ни крепи в трудни моменти.

Ще се спрем на онези универсални правила, които не трябва да прекрачвате, за да имате едно здраво приятелство. Представяме ви какво да не правите, ако искате да имате стабилна връзка с най-добрата си приятелка или да сформирате една типично женска компания:

Да имате вземане-даване с гадже на приятелка

Това е универсален закон: Никога не пипате гаджета на приятелки. Настоящи, бивши или пък мъже, които вашата приятелка харесва, са територия-табу, която, колкото и да ви се иска, не можете да прекрачите.

Да се обличате по един и същ начин

Никак, ама никак не е спортсменско да крадеш стила на приятелка, нейните идеи и изобщо нейното отношение към детайлите. Никоя жена не иска да прилича на друга жена, най-малко пък на най-добрата си приятелка, с която често я виждат на обществени места.

Да коментирате зад гърба

Грозно е, не е колегиално и е характерно за повечето представителки на женския пол, нека си го признаем. Но когато е между приятелки е просто проява на комплекси. За приятелката ти или добро, или нищо.



Да вземете дреха/книга „на заем“ и да не я върнете

Това се е случвало на всеки поне един път в живота. Да дадете "назаем" и после да не си я получите не е никак приятно, ето защо попада в графата на "нещата, които могат да развалят едно женско приятелство". Получава се едно неудобно напрежение помежду ви, ситуация, която постепенно може да развали иначе дългогодишното ви приятелство.

Да обидите начина й на обличане или гаджето й/ техните отношения

Хората са различни, светогледът им също. Ето защо не можете да съдите хората по техния начин на обличане или да изказвате мнение относно партньора, който са си избрали, освен ако те не ви го поискат. В момента, в който кажете на някоя приятелка, че мислите, че този мъж "не е за нея" или пък, че тези дънки не подчертават добре дупето й, а ефектът е точно обратният, значи със сигурност ще сгафите. Това е донякъде личен проблем, защото не всеки умее да приема истината.

Казват, че жените са от Венера, а мъжете от Марс и със сигурност ви се иска да разберете особеностите на мъжкото мислене по въпроса. Колегите от Sportal.bg разсъждават по въпроса с мъжкото приятелство тук.