Дами, имаме за вас наръчник, съдържащ основните правила на флирта.

1 . Уверете се, че той е свободен

Преди да започнете каквито и да е било отношения с даден мъж е много важно да сте сигурни, че човекът отсреща не е обвързан. Не искате да си губите времето с мъж, който вероятно си търси повод за странично развлечение и определено не искате да съсипвате нечии взаимоотношения.

2. Убедете се, че най-добрата ви приятелка не му е хвърлила око

В противен случай, флиртът може да се окаже повод за ненужни драми с приятелката ви.

3. Усмихвайте се

Няма по-прост начин да покажете на някого, че го харесвате. Пуснете в сила чара си, усмихвайки се привидно свенливо и ще го разтопите за секунди. Правете го често, без значение дали сте до него или в другия край на стаята.

4. Заигравайте се с поглед

Това е класическа игра, която ни е добре позната още от ученическите ни години. И до днес тя продължава да бъде все така очарователна и ефективна.

5. Смейте се на шегите му

Всички жени знаем колко е трудно за мъжете да ни разсмеят, а те винаги искат да ни карат да се смеем, когато сме около тях. Така че дори и да не е най-забавният тип, но виждате, че се старае, поощрете го.

6. Не се притеснявайте, ако мислите, че изглеждате... наивна

Мъжете обичат детинското у жените! Твърде прямите многознайки, които на всичкото отгоре се изживяват като по-зрели и от майките си, отегчават.

7. Бъдете себе си

Никога не опитвайте да бъдете нещо, което не сте, само за да задържите даден човек. Не си струва, тъй като не може вечно да се преструвате. Ще настъпи неизбежният момент, когато истинската ви същност ще се прояви и човекът до вас ще бъде разочарован, че сте го заблуждавали. Затова просто бъдете себе си. Ако мъжът не го оценява и не харесва ВАС, значи просто не сте един за друг. Бъдете с човек, който ще обича истинската ви същност.

8. Покажете му, че го харесвате... физически

Задължително правило за успешен флирт - когато харесвате даден човек и искате флиртът между вас да се развихри, трябва да установите много деликатен физически контакт. Например, когато той каже нещо забавно, засмейте се и нежно докоснете ръката му.

9. Гледайте го в очите, когато разговаряте

Това правило е много по-важно, от колкото подозирате. Гледането в очите, когато разговаряте, показва, че сте заинтригувани и следите какво ви се говори. Ако пък очите ви блуждаят наоколо и не поглеждате събеседника си, ще демонстрирате липса на интерес, внимание и най-вече неуважение. С други думи, ще отблъснете човека, когото искате да впечатлите.

10. Покажете интерес към любимите му занимания

Не бъдете повърхностни! Задълбочете флирта като се поинтересувате от подробности, свързани с професията и любимите му занимания.

11. Бъдете забавна компания

Много е важно да сте отпускаща, забавна и приятна компания. В крайна сметка, това е целта на флирта – да си говорим с някого, без да се чувстваме ангажирани и приклещени. Ако тази комуникация прерасне в нещо по-сериозно и задълбочено, прекрасно! Но докато сте в самото начало на флирта, просто действайте бавно и лежерно.

12. Не показвайте прекалена привързаност и ненужна ревност

Естествено е, когато започнете флирт с мъж, когото харесвате, у вас да се зародят емоции. Въпросът е да не го демонстрирате по неподходящ начин. Ако видите, че той общува с друга жена, няма как да не усетите леко чувство на ревност, но я задръжте за себе си. Този човек не ви е гадже, просто сте флиртували за кратко.

13. Направете му комплимент

Мислите, че тази блуза му стои добре? Че този цвят му отива? Че има прекрасно чувство за хумор? Защо да не му го кажете? Вярвайте, дами, мъжете обичат комплиментите и ги оценяват не по-малко от нас. По този начин ще го накарате да се чувства специален и ще разбере, че наистина се интересувате от него. Разбира се, не е добре да прекалявате с комплиментите, просто бъдете искрени и не му спестявайте хубавата истина.

14. Изпращайте му закачливи съобщения

Защо да флиртувате, само когато сте заедно? Може да се окаже и по-лесно за вас, ако просто му пишете съобщения от типа: „Здравей, чаровнико! :)“. Бъдете сигурни, че когато го види, ще се усмихне широко и ще бъде поласкан. Има хиляди начини да флиртувате чрез съобщения, просто бъдете оригинални.

15. Използвайте езика на тялото, за да му покажете интереса си

Стойте с лице към него, гледайте го в очите, покажете интерес към това, което ви казва, не правете много излишни движения и бъдете приветливи.

16. Задавайте му лични въпроси

Разбира се, че когато харесвате някого, искате да знаете всичко за него, така че не се срамувайте и питайте каквото ви интересува. Няма да сгрешите, ако го попитате за татуировката на ръката му, за любимите му филми или храна.

17. Все пак не навлизайте твърде много в личното му пространство

Не забравяйте - няма да пишете книга за живота му. Някои въпроси просто трябва да изчакат, докато не започнете връзка. Не го разпитвайте много за предишните му връзки и не повдигайте въпроса за брак и деца.

18. Отправете предизвикателство

Може да играете баскетбол (или друга игра) заедно. Направете си невинно състезание, ще изживеете забавни моменти заедно и ще се наслаждавате на компанията си.

19. Не се притеснявайте да бъдете мъжкарана на моменти

Много жени се притесняват да показват тази си страна, за да не отблъснат мъжа, от когото са привлечени. Всъщност, няма такава опасност. Мъжете харесват мъжките момичета, които се крият дълбоко в нас. Харесва им как можем да си сложим рокля и токчета за вечерта, а на следващия ден да гледаме мач заедно и да си облечем фланелка на любимия отбор.

20. Бъдете женствени

Не е нужно да бъдете похотливи и да говорите мръсотии, за да флиртувате. Просто трябва да сте сладки и забавни. Единственият начин да задържите мъжа и уважението му е да бъдете истински дами и да флиртувате умело.

Флиртът може да се окаже и не чак толкова трудна задача. Успех, мили дами!