Автор
Ева Лъчезарова

Практични, метални и най-добрите в селфитата!

Трябва да призная, че обожавам смартфона си, наскоро дори си инсталирах приложение, което отброява колко пъти на ден съм проверила телефона си.

Ако се замислите, за какво според вас средностатистическият модерен човек използва телефона си днес? За да (се) снима, за да общува виртуално по Viber, за да проверява какво се случва в социалната мрежа Фейсбук, за да търси нови познанства в Tinder и ... от време на време, за да проведе някое и друго обаждане.

При избора си на телефон обаче обикновено срещаме някои недостатъци и е необходимо да направим компромис с желанията си. Често не ни допада материалът, от който е направен телефонът, предната му камера не прави добри снимки или пък размерите му напомнят повече тези на персонален компютър, отколкото на личен телефон.

Именно за всички тези недоразумения са помислили от Samsung. Компанията е решила да отговори директно на исканията на своите клиенти и така се появяват новите Galaxy A5 и A3, които съвсем скоро ще "се наместят" удобно в средния клас на сегмента.



Двата модела имат малки разлики помежду си, които "невъоръженото" око може да определи като основно такива в размера.

Тънки и метални приятели:

Galaxy A5 и А3 са най-тънките смартфони на Samsung до момента, характеризиращи се със стилен, изцяло метален монолитен дизайн. В България ще са налични перлено бяло, плътно черно, платинено сребърно и златно.



Селфи френдли:

Двата смартфона могат да се похвалят с подобрена 5-мегапикселова предна камера, която както сами се убедихме прави наистина много добри снимки и може да прикрие доста от недостатъците ви. Освен това A5 и А3, изобилстват и от полезни функции, които ще влязат в употреба на всеки, който обожава да си прави селфита за спомен, забавление или просто, за да се снима на весело парти с всичките си приятели.



Ето и някои от функциите, с които A5 и А3 ще ви спечелят: "Palm Selfie" можете да използвате, за да помахате на телефона си. Шегувам се, разбира се, при тази функция наистина помахвате към екрана, но смартфонът засича дланта ви и ви снима след няколко секунди. По този начин избягвате влизането в кадър на част от ръката си, например. Beauty Face пък прикрива всички НЕкрасоти, които бихте могли да имате по лицето си и прави кожата ви съвсем гладка.

Wide Selfie можете да използвате, ако искате да включите в селфито си всичките си приятели. Rear-cam Selfie пък може да ви направи самоснимка със задната камера на смартфона, която е 13 мегапиксела. С Animated GIF можете да направите поредица от снимки, които след това телефонът ви ще съчетае в кратко, винаги забавно, гифче.

За по-напреднали:

В тази подточка можете да прочетете повече за техническите характеристики на Galaxy A5 и А3. И двете устройства са оборудвани със Super AMOLED дисплей и Adaptive Display технология, за да доставят по-ясни изображения с дълбок контраст и по-добри ъгли на видимост за по-ярко, цветно съдържание в почти всякаква среда, дори и при ярка слънчева светлина.

Galaxy A5 и А3 също са снабдени с Quad Core 1.2 GHz процесор за безпроблемен мултитаскинг и по-бързо сърфиране. В допълнение двата модела притежават популярните допълнителни функции на Galaxy устройствата като Ultra-Power Saving Mode, Private Mode и Multiscreen, както и регулируем звук, който интелигентно се адаптира и подобрява силата на звука въз основа на заобикалящата потребителя среда. *Зависи от пазарите и моделите

Galaxy A5 и A3 ще са налични на пазара в магазините на трите мобилни оператора и големите вериги за битова електроника.