Автор
Woman.bg

Позволете на Кристи от Moonlight Breakfast да ви завладее с гласа си!

Moonlight Breakfast са от онези банди, които носят безгрижие и лекота.

Стилът им силно наподобява този на Parov Stelar и Belleruche и е свеж микс от соул, електро, бийт, ню джаз и суинг. Музиката им зарежда със сила, чувство на индивидуалност, а гласът на вокалистката Кристи ви завладява в момента, в който го чуете за първи път.

Групата е доказателство за силната музикална вълна, която ни помете от страна на Румъния и се състои още от половинката на Кристи - Bazooka, който е музикант и продуцент. Компанията на двойката на сцената правят Adita, клавирист и китарист, както и Printzu, който свири на бас.

Moonlight Breakfast идват в България за втори път на 20-ти февруари за поредицата събития, наречена "NightLive". В рамките на серията от концептуални вечери, жадните за нови музикални преживявания фенове ще могат да се насладят на над 6-часова музикална селекция от поне две лайв изпълнения на чуждестранни групи, заедно с лайв проекти на различни български артисти и диджеи.

В първото издание на "NightLive", освен Moonlight Breakfast, участие ще вземат и американската сензация GRiZ.

Ако искате да си спечелите две двойни покани за събитието последвайте този линк.

А какво любопитно научихме от вокалистака на Moonlight Breakfast, можете да разберете от интервюто, което тя даде специално за Woman.bg.

Здравей, Кристи! Би ли ни споделила откъде идва името на групата?

Синът ни е виновникът за името на групата ни. Bazooka и аз сме женени и имаме син. Когато започнахме да работим над албума “SHOUT”, той беше на годинка и половина. Затова имахме време да работим само вечер, след като той си легне, от там идва и “Moonlight Breakfast”. Всъщност трябваше да измислим името изключително бързо, защото най-голямата радиостанция за алтернативна музика в Румъния искаше да пусне една от нашите песни, а тогава още нямахме решение. Тогава реално нямахме и група, имахме само няколко песни, себе си и нашия син.



Какво трябва да хапне всеки на една обичайна "среднощна закуска" ( “moonlight breakfast”)?

Това все пак е най-важното "хапване" през вечерта, затова най-вероятно за повечето хора това е някаква напитка.

Нашата препоръка, разбира се, е и хубава музика за храна на душата.

Каква е тайната съставка на вашата музика?

Отговорът определено е "BAZOOKA". Той успя да направи всичко. Участва в изпълнението, записа, аранжимента, миксирането и мастерирането на албума ни. Всички различни течения, които можете да чуете в нашата музика, всъщност идват от един човек. Опитът му също ни помогна много, защото той е започнал да свири, когато е бил много малък. Майка му е била неговата учителка по теория на музиката, а баща му по кларинет. Той е завършил и Музикална консерватория с кларинет и след това е започнал да свири на барабани. Което е страхотно, защото по време на нашите концерти свири и на двете. (смее се).



Какво помните от последното си посещение в България?

Само веднъж сме били в България, на третия Spirit of Burgas. Беше една наистина невероятна лятна нощ и мястото беше изпълнено с ентусиазирани хора. Спомням си, че публиката беше страхотна. Спомням си още, че имаше един човек, който пишеше на страницата ни във Facebook, докато бяхме на сцената. Много е готино да четеш как някой е описал непосредственото си изживяване, след като видях поста, ми стана много приятно. От доста време насам искаме да се върнем в България и очакваме концерта с нетърпение.

Какво бихте казали на феновете си, които ще се срещнат с вас в София на 20-ти февруари?

Искаме да им кажем, че вече нямаме търпение да се върнем и да ги видим отново!

Билетите „Ранно Пиле“ на цена от 15/20 лв. могат да бъдат закупени само от магазин “Яко” /ул. Граф Игнатиев 43 или с резервация на 0886 333367/, а стандартните и онлайн билети ще можете да намерите в мрежата на Eventim.bg /магазини Гермонос, Пикадили, ОМВ, НДК, Офис 1 и др/ на цена от 20/25 лв.


Събитието можете да следите на: https://www.facebook.com/events/1575958482649499/?fref=ts